De samenstelling van de nieuwe Vlaamse regering leidt tot een personeelswissel bij de VRT. Een van de nieuwslezers op Radio 1, Maïté Piessen, is namelijk getrouwd met kersvers minister Benjamin Dalle (CD&V). Dat Piessen mogelijk verslag zou moeten uitbrengen van de beleidsdaden van haar man, ligt uiteraard gevoelig, vandaar dat ze onmiddellijk van job zal veranderen binnen de nieuwsdienst van de VRT. Dat bevestigen Piessen en de openbare omroep in een gezamenlijke mededeling.

Dat Benjamin Dalle ook nog eens minister van Media is geworden en de VRT binnen zijn bevoegdheid valt, zou geen invloed hebben gehad op de beslissing over Piessen. Zij werkt inmiddels negen jaar op de nieuwsdienst.

De samenstelling van de nieuwe Vlaamse regering leidt tot een personeelswissel bij de VRT. Een van de nieuwslezers op Radio 1, Maïté Piessen, is namelijk getrouwd met kersvers minister Benjamin Dalle (CD&V). Dat Piessen mogelijk verslag zou moeten uitbrengen van de beleidsdaden van haar man, ligt uiteraard gevoelig, vandaar dat ze onmiddellijk van job zal veranderen binnen de nieuwsdienst van de VRT. Dat bevestigen Piessen en de openbare omroep in een gezamenlijke mededeling. Dat Benjamin Dalle ook nog eens minister van Media is geworden en de VRT binnen zijn bevoegdheid valt, zou geen invloed hebben gehad op de beslissing over Piessen. Zij werkt inmiddels negen jaar op de nieuwsdienst.