Vanaf 29 maart zendt de digitale zender PRIME als eerste in Vlaanderen de tiendelige WO II-serie 'The Pacific' uit. In deze mini-serie volgen we drie jonge Amerikanen in hun strijd tegen de Japanners. Hoewel de reeks ook van de hand is van Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman, is 'The Pacific' geen vervolg op de populaire WO II-film 'Saving Private Ryan' en de mini-serie 'Band of Brothers'. Want werden we in die film en serie nog ondergedompeld in de strijd om Europa, zien we in 'The Pacific' wat er rond die tijd in de Aziatische 'Pacific Area' plaatsvond.

Het verhaal dat verteld wordt, is gebaseerd op de memoires van Eugene Sledge en Robert Leckie. Deze twee Amerikaanse mariniers maakten tijdens 'The Pacific War' deel uit van de 'First Marine Division' en vochten mee in de meest gruwelijke veldslagen. De oorlog wordt door Spielberg, Hanks en Goetzman opnieuw hyperrealistisch en confronterend in beeld gebracht.

Duurste mini-serie

De serie werd gemaakt door Playtone en Dreamworks voor de Amerikaanse zender HBO en deze productiehuizen spaarden kosten noch moeite. Met een budget van 250 miljoen dollar is het de duurste mini-serie ooit. Er werkten ook meer dan 700 acteurs en figuranten mee aan 'The Pacific'.

Opvallend aan de serie zijn de door Tom Hanks ingesproken inleidingen. In die inleidingen krijgen we aan de hand van archiefnieuwsbeelden een korte geschiedenisles over de veldslag die we in de komende aflevering te zien krijgen.

Enthousiast onthaald

De Amerikaanse pers is laaiend enthousiast over de serie. USA Today plaatst ze naast 'Band of Brothers' als "beste oorlogsfilm die ooit voor televisie is gemaakt". Wall Street Journal heeft het dan weer over een "perfectie drievuldigheid van actie, emotie en intellect". De reeks "kreunt een beetje onder de technologische hoogstandjes bij het in beeld brengen van de veldslagen" (Philadelphia Inquirer), maar doet je niettemin "diep meeleven met de soldaten"(Time).

'The Pacific' is vanaf 29 maart elke maandag om 22h30 te zien op Prime Series en wordt elke dinsdag op Prime Star HD herhaald.

Jan Walraven

Vanaf 29 maart zendt de digitale zender PRIME als eerste in Vlaanderen de tiendelige WO II-serie 'The Pacific' uit. In deze mini-serie volgen we drie jonge Amerikanen in hun strijd tegen de Japanners. Hoewel de reeks ook van de hand is van Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman, is 'The Pacific' geen vervolg op de populaire WO II-film 'Saving Private Ryan' en de mini-serie 'Band of Brothers'. Want werden we in die film en serie nog ondergedompeld in de strijd om Europa, zien we in 'The Pacific' wat er rond die tijd in de Aziatische 'Pacific Area' plaatsvond. Het verhaal dat verteld wordt, is gebaseerd op de memoires van Eugene Sledge en Robert Leckie. Deze twee Amerikaanse mariniers maakten tijdens 'The Pacific War' deel uit van de 'First Marine Division' en vochten mee in de meest gruwelijke veldslagen. De oorlog wordt door Spielberg, Hanks en Goetzman opnieuw hyperrealistisch en confronterend in beeld gebracht. Duurste mini-serieDe serie werd gemaakt door Playtone en Dreamworks voor de Amerikaanse zender HBO en deze productiehuizen spaarden kosten noch moeite. Met een budget van 250 miljoen dollar is het de duurste mini-serie ooit. Er werkten ook meer dan 700 acteurs en figuranten mee aan 'The Pacific'. Opvallend aan de serie zijn de door Tom Hanks ingesproken inleidingen. In die inleidingen krijgen we aan de hand van archiefnieuwsbeelden een korte geschiedenisles over de veldslag die we in de komende aflevering te zien krijgen. Enthousiast onthaaldDe Amerikaanse pers is laaiend enthousiast over de serie. USA Today plaatst ze naast 'Band of Brothers' als "beste oorlogsfilm die ooit voor televisie is gemaakt". Wall Street Journal heeft het dan weer over een "perfectie drievuldigheid van actie, emotie en intellect". De reeks "kreunt een beetje onder de technologische hoogstandjes bij het in beeld brengen van de veldslagen" (Philadelphia Inquirer), maar doet je niettemin "diep meeleven met de soldaten"(Time). 'The Pacific' is vanaf 29 maart elke maandag om 22h30 te zien op Prime Series en wordt elke dinsdag op Prime Star HD herhaald. Jan Walraven