De gloednieuwe serie 'Under The Dome', gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King uit 2009, vertelt het verhaal van een klein dorp dat plots afgesneden wordt van de buitenwereld door een mysterieuze, ondoordringbare koepel die het gehucht omringt. Een kleine groep mensen probeert de orde en rust in stand te houden, terwijl anderen naarstig de waarheid achter de geheimzinnige koepel willen achterhalen en ontsnappen.

Positief onthaald
De serie, met onder meer Mike Vogel (The Help, Cloverfield) en Rachelle Lefevre (The Twilight Saga: New Moon) in de hoofdrollen en geproducet door onder andere grootmeester Steven Spielberg, is gisteren in première gegaan op de Amerikaanse televisiezender CBS. De pilot werd positief onthaald: verscheidene recensenten bestempelen 'Under The Dome' nu al voorzichtig als 'de hit van de zomer' en hebben het over een 'geslaagde verfilming van een populair boek'.

De serie werd oorspronkelijk aangekondigd voor november 2009, maar verschijnt nu pas op de buis nadat de succesvolle screenwriter Brian Vaughan, bekend als scenarist van 'Lost', ingehuurd werd om het verhaal naar het kleine scherm te vertalen. Wanneer de serie bij ons te zien zal zijn is nog niet bekend. (QSS)

De gloednieuwe serie 'Under The Dome', gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King uit 2009, vertelt het verhaal van een klein dorp dat plots afgesneden wordt van de buitenwereld door een mysterieuze, ondoordringbare koepel die het gehucht omringt. Een kleine groep mensen probeert de orde en rust in stand te houden, terwijl anderen naarstig de waarheid achter de geheimzinnige koepel willen achterhalen en ontsnappen.Positief onthaald De serie, met onder meer Mike Vogel (The Help, Cloverfield) en Rachelle Lefevre (The Twilight Saga: New Moon) in de hoofdrollen en geproducet door onder andere grootmeester Steven Spielberg, is gisteren in première gegaan op de Amerikaanse televisiezender CBS. De pilot werd positief onthaald: verscheidene recensenten bestempelen 'Under The Dome' nu al voorzichtig als 'de hit van de zomer' en hebben het over een 'geslaagde verfilming van een populair boek'. De serie werd oorspronkelijk aangekondigd voor november 2009, maar verschijnt nu pas op de buis nadat de succesvolle screenwriter Brian Vaughan, bekend als scenarist van 'Lost', ingehuurd werd om het verhaal naar het kleine scherm te vertalen. Wanneer de serie bij ons te zien zal zijn is nog niet bekend. (QSS)