De diplomaten hebben alle afleveringen van het nieuwe, vierde seizoen van Homeland bekeken en vinden dat Showtime Islamabad in een verkeerd daglicht stelt. De Pakistanen hebben dan ook geklaagd bij de makers van Homeland, maar hun kritiek viel in dovemansoren.

Onveilig en lelijk

In het vierde seizoen van Homeland bestrijdt CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) terroristen in Islamabad. Zo wekt de televisiereeks de indruk dat de Pakistaanse hoofdstad onveilig is. De kijker krijgt volgens de beledigde Pakistaanse diplomaten een beeld van Islamabad als 'lelijk hellehol dat geplaagd wordt door terreurdreiging.'

'Islamabad is in werkelijkheid een rustige, pitoreske stad met mooie bergen en veel groen. Door Homeland lijkt de stad een groezelig oorlogsgebied waar er bommen afgaan en lijken op straat liggen', aldus een diplomaat in de New York Post. Ook het taalgebruik zou volgens de Pakistanen verre van accuraat zijn. Zowel het Amerikaanse accent van de Pakistaanse personages als de manier waarop het Urdu wordt uitgesproken zijn niet realistisch.

Bescherming voor terroristen

Maar wat hen het meest tegen de borst stuit is dat de Pakistaanse regering in de serie heult met de terroristen. Het ondemocratische beeld dat geschapen wordt, is volgend de diplomaten absurd. 'Een beetje meer research was toch gewenst,' stellen ze in de New York Post.

De scènes van Homeland die plaatsvinden in Islamabad werden eigenlijk opgenomen in Kaapstad, Zuid-Afrika. (LP)

De diplomaten hebben alle afleveringen van het nieuwe, vierde seizoen van Homeland bekeken en vinden dat Showtime Islamabad in een verkeerd daglicht stelt. De Pakistanen hebben dan ook geklaagd bij de makers van Homeland, maar hun kritiek viel in dovemansoren. Onveilig en lelijkIn het vierde seizoen van Homeland bestrijdt CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) terroristen in Islamabad. Zo wekt de televisiereeks de indruk dat de Pakistaanse hoofdstad onveilig is. De kijker krijgt volgens de beledigde Pakistaanse diplomaten een beeld van Islamabad als 'lelijk hellehol dat geplaagd wordt door terreurdreiging.' 'Islamabad is in werkelijkheid een rustige, pitoreske stad met mooie bergen en veel groen. Door Homeland lijkt de stad een groezelig oorlogsgebied waar er bommen afgaan en lijken op straat liggen', aldus een diplomaat in de New York Post. Ook het taalgebruik zou volgens de Pakistanen verre van accuraat zijn. Zowel het Amerikaanse accent van de Pakistaanse personages als de manier waarop het Urdu wordt uitgesproken zijn niet realistisch. Bescherming voor terroristen Maar wat hen het meest tegen de borst stuit is dat de Pakistaanse regering in de serie heult met de terroristen. Het ondemocratische beeld dat geschapen wordt, is volgend de diplomaten absurd. 'Een beetje meer research was toch gewenst,' stellen ze in de New York Post. De scènes van Homeland die plaatsvinden in Islamabad werden eigenlijk opgenomen in Kaapstad, Zuid-Afrika. (LP)