De dertien VTM-journalisten, onder wie nieuwsanker Elke Pattyn en misdaadjournalist Faroek Özgünes, ondertekenden de mail die woensdagmiddag werd verstuurd, schrijft De Morgen donderdag. 'Als medewerkers, journalisten en gezichten van VTM Nieuws zien we ons genoodzaakt te schrijven. Niet uit eigenbelang of revanchisme, maar uit grote bezorgdheid om ons nieuws, dat we maand na maand aan kwaliteit zien inboeten', klinkt het daarin volgens De Morgen.

De journalisten klagen onder meer de onderwerpkeuze aan. Zo wordt er volgens hen al te vaak gekozen voor ongevallen, branden en weerfenomenen, en te weinig voor politiek en buitenland, en zit de nieuwshiërarchie niet goed. Ook de relatie met de politieke wereld verslechtert. 'Weinig geruststellend met twee belangrijke verkiezingen op komst', klinkt het.

De directie van Medialaan heeft gisteren/woensdag 'akte genomen van de ongerustheid', reageert woordvoerster Sara Vercauteren donderdag. De directie is volop in gesprek met de redactie, klinkt het. Meer wil Medialaan voorlopig niet kwijt.

Donderdagochtend stond een persontbijt gepland, waarbij de VTM Nieuws-redactie de plannen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen uit de doeken zou doen, maar dat is uitgesteld.

De dertien VTM-journalisten, onder wie nieuwsanker Elke Pattyn en misdaadjournalist Faroek Özgünes, ondertekenden de mail die woensdagmiddag werd verstuurd, schrijft De Morgen donderdag. 'Als medewerkers, journalisten en gezichten van VTM Nieuws zien we ons genoodzaakt te schrijven. Niet uit eigenbelang of revanchisme, maar uit grote bezorgdheid om ons nieuws, dat we maand na maand aan kwaliteit zien inboeten', klinkt het daarin volgens De Morgen. De journalisten klagen onder meer de onderwerpkeuze aan. Zo wordt er volgens hen al te vaak gekozen voor ongevallen, branden en weerfenomenen, en te weinig voor politiek en buitenland, en zit de nieuwshiërarchie niet goed. Ook de relatie met de politieke wereld verslechtert. 'Weinig geruststellend met twee belangrijke verkiezingen op komst', klinkt het. De directie van Medialaan heeft gisteren/woensdag 'akte genomen van de ongerustheid', reageert woordvoerster Sara Vercauteren donderdag. De directie is volop in gesprek met de redactie, klinkt het. Meer wil Medialaan voorlopig niet kwijt. Donderdagochtend stond een persontbijt gepland, waarbij de VTM Nieuws-redactie de plannen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen uit de doeken zou doen, maar dat is uitgesteld.