Op 6 april heeft elke Game Of Thrones-fan afspraak met de beeldbuis voor de start van het langverwachte vierde seizoen van de fantasyreeks, althans in de Amerikaanse huiskamers. Eén diehard kan die dag wat anders gaan doen: Barack Obama.

Omdat zijn agenda op 6 april helemaal volgeboekt was én hij vorige maand beleefd ging aankloppen bij de makers van de serie voor een dvd 'in advance', kon hij de start van het nieuwe seizoen al helemaal inkijken. Het duo David Benioff en D.B. Weiss - bedenkers van de reeks - heeft dat bevestigd in een gesprek met Vanity Fair. Zij hebben alle nieuwe afleveringen overhandigd. 'Een van de voordelen als je de meest machtige man op aarde bent: dan krijg je de afleveringen eerder te zien', aldus de makers in een bericht aan het weekblad. Zo simpel is dat.

Overigens is het einde van Game Of Thrones nog niet in zicht, maar op tijd stoppen is de boodschap. 'Het verlangen om het verhaal uit te melken zou uiteindelijk de dood van de serie betekenen', zei Weiss nog. 'Daaraan mogen we niet toegeven.'

Obama is een grote drama-liefhebber. Van 'True Detective', de andere hitserie van betaalzender HBO, kreeg hij vorige maand ook al kopieën eerder in handen om zijn verlengd Presidents' Day Weekend - op 17 februari - nuttig door te brengen. Ook voor 'House of Cards' zit hij aan de buis gekluisterd. Op 13 februari, de dag voor de première van het nieuwe seizoen, tweette hij nog 'No Spoilers Please'. (DB)

)

Op 6 april heeft elke Game Of Thrones-fan afspraak met de beeldbuis voor de start van het langverwachte vierde seizoen van de fantasyreeks, althans in de Amerikaanse huiskamers. Eén diehard kan die dag wat anders gaan doen: Barack Obama. Omdat zijn agenda op 6 april helemaal volgeboekt was én hij vorige maand beleefd ging aankloppen bij de makers van de serie voor een dvd 'in advance', kon hij de start van het nieuwe seizoen al helemaal inkijken. Het duo David Benioff en D.B. Weiss - bedenkers van de reeks - heeft dat bevestigd in een gesprek met Vanity Fair. Zij hebben alle nieuwe afleveringen overhandigd. 'Een van de voordelen als je de meest machtige man op aarde bent: dan krijg je de afleveringen eerder te zien', aldus de makers in een bericht aan het weekblad. Zo simpel is dat.Overigens is het einde van Game Of Thrones nog niet in zicht, maar op tijd stoppen is de boodschap. 'Het verlangen om het verhaal uit te melken zou uiteindelijk de dood van de serie betekenen', zei Weiss nog. 'Daaraan mogen we niet toegeven.'Obama is een grote drama-liefhebber. Van 'True Detective', de andere hitserie van betaalzender HBO, kreeg hij vorige maand ook al kopieën eerder in handen om zijn verlengd Presidents' Day Weekend - op 17 februari - nuttig door te brengen. Ook voor 'House of Cards' zit hij aan de buis gekluisterd. Op 13 februari, de dag voor de première van het nieuwe seizoen, tweette hij nog 'No Spoilers Please'. (DB) )