Ook na afloop van het spraakmakende Bevergem blijft Canvas naar eigen zeggen inzetten op een alternatief Vlaams fictieaanbod. Met Clinch, geregisseerd door Herwig Ilegems (bekend van Duts, Van vlees en bloed, Met man en macht en T.), lanceert Tom Lenaerts' productiehuis Panenka in het voorjaar van 2016 een nieuwe zesdelige reeks op Canvas. Het scenario werd geschreven door theatermaker, cabaretier, auteur en muzikant Roy Aernouts, die daarbij hulp kreeg van coscenaristen Herwig Ilegems en Wim Helsen.

Naast Aernouts en Helsen zelf, neemt ook Nico Sturm (theater -en filmacteur die te zien was in Meisje, De zusjes Kriegel en De smaak van De Keyser) een van de hoofdrollen voor zijn rekening.

In elke aflevering van deze in zwart-wit gedraaide tragikomische serie doet zich volgens Canvas telkens een andere, penibele situatie voor - een auto-ongeluk, een rondleiding in een te koop staande meesterwoning, een veel te lange rijles, een te grote ziekenhuiskamer, een lift die vastzit en een dak als springplank om de werkelijkheid te ontvluchten -, telkens ook op een andere locatie. Deze pijnlijke situaties leiden tot pijnlijke humor, verzekert de zender.

Ongemakkelijke situaties

In een eerste fragment, uit de aflevering Rijschool, zien we Nico Sturm als leerling-chauffeur, Roy Aernouts als student die een eindwerk maakt over speciale beroepen, en Wim Helsen als een rij-instructeur met een wel heel bedenkelijke logica: 'Dat heeft niks met racisme te maken; dat is gewoon de wegcode.'

Het fragment toont ons nu al het recept van Clinch: hoe humor te halen uit ongemakkelijke situaties.

Ook na afloop van het spraakmakende Bevergem blijft Canvas naar eigen zeggen inzetten op een alternatief Vlaams fictieaanbod. Met Clinch, geregisseerd door Herwig Ilegems (bekend van Duts, Van vlees en bloed, Met man en macht en T.), lanceert Tom Lenaerts' productiehuis Panenka in het voorjaar van 2016 een nieuwe zesdelige reeks op Canvas. Het scenario werd geschreven door theatermaker, cabaretier, auteur en muzikant Roy Aernouts, die daarbij hulp kreeg van coscenaristen Herwig Ilegems en Wim Helsen. Naast Aernouts en Helsen zelf, neemt ook Nico Sturm (theater -en filmacteur die te zien was in Meisje, De zusjes Kriegel en De smaak van De Keyser) een van de hoofdrollen voor zijn rekening.In elke aflevering van deze in zwart-wit gedraaide tragikomische serie doet zich volgens Canvas telkens een andere, penibele situatie voor - een auto-ongeluk, een rondleiding in een te koop staande meesterwoning, een veel te lange rijles, een te grote ziekenhuiskamer, een lift die vastzit en een dak als springplank om de werkelijkheid te ontvluchten -, telkens ook op een andere locatie. Deze pijnlijke situaties leiden tot pijnlijke humor, verzekert de zender.In een eerste fragment, uit de aflevering Rijschool, zien we Nico Sturm als leerling-chauffeur, Roy Aernouts als student die een eindwerk maakt over speciale beroepen, en Wim Helsen als een rij-instructeur met een wel heel bedenkelijke logica: 'Dat heeft niks met racisme te maken; dat is gewoon de wegcode.' Het fragment toont ons nu al het recept van Clinch: hoe humor te halen uit ongemakkelijke situaties.