Het ziet er naar uit dat het volledige succesteam achter de originele Twin Peaks-reeks (of toch bijna) opnieuw aan boord springt voor het vervolg van de cultserie. Na de bevestiging van verschillende hoofdrolspelers én regisseur David Lynch, heeft nu ook de Amerikaanse componist Angelo Badalamenti toegezegd. Dat onthulde actrice Sherilyn Fenn.

Badalamenti is de man achter de wereldberoemde theme song, de track die je vanaf de eerste noot met je gedachten naar het dorpje in de staat Washington katapulteert. Hij werkte eerde samen met Lynch voor de soundtrack van 'Mulholland Drive' en 'Blue Velvet'.

Het nieuwe Twin Peaks-seizoen zal bovendien achttien afleveringen tellen. Dat is een verdubbeling in volume in vergelijking met wat eerst werd gecommuniceerd.

'Ik ben zo blij dat we weer samen aan het werk zijn', zei Fenn. 'En dat 18 afleveringen lang. Ik denk dat David besefte dat 9 afleveringen niet volstonden om te brengen wat hij in gedachten heeft.'

Fenn bevestigde ook dat de opnames plaatsvinden op de locaties waar het allemaal begon. 'We're shooting there 100%', aldus Fenn.

Voor de eerste aflevering is het wachten tot 2016. Een exacte datum werd nog niet gecommuniceerd. We zijn benieuwd. (DB)

Het ziet er naar uit dat het volledige succesteam achter de originele Twin Peaks-reeks (of toch bijna) opnieuw aan boord springt voor het vervolg van de cultserie. Na de bevestiging van verschillende hoofdrolspelers én regisseur David Lynch, heeft nu ook de Amerikaanse componist Angelo Badalamenti toegezegd. Dat onthulde actrice Sherilyn Fenn.Badalamenti is de man achter de wereldberoemde theme song, de track die je vanaf de eerste noot met je gedachten naar het dorpje in de staat Washington katapulteert. Hij werkte eerde samen met Lynch voor de soundtrack van 'Mulholland Drive' en 'Blue Velvet'.Het nieuwe Twin Peaks-seizoen zal bovendien achttien afleveringen tellen. Dat is een verdubbeling in volume in vergelijking met wat eerst werd gecommuniceerd. 'Ik ben zo blij dat we weer samen aan het werk zijn', zei Fenn. 'En dat 18 afleveringen lang. Ik denk dat David besefte dat 9 afleveringen niet volstonden om te brengen wat hij in gedachten heeft.'Fenn bevestigde ook dat de opnames plaatsvinden op de locaties waar het allemaal begon. 'We're shooting there 100%', aldus Fenn.Voor de eerste aflevering is het wachten tot 2016. Een exacte datum werd nog niet gecommuniceerd. We zijn benieuwd. (DB)