Het project wordt geleid door Alex Kurtzman, die eerder al twee langspeelfilms, "Star Trek" (2009) en "Star Trek Into Darkness" (2013) produceerde. Kurtzman werkte eerder al aan verschillende televisieseries, waaronder "Hawaii 5-0".

CBS Television Studios verklaarde dat de nieuwe serie geen verband houdt met de langspeelfilm "Star Trek Beyond", die in 2016 in de bioscopen komt. "Er is geen beter moment om de Trekkies te verwennen met een een nieuwe serie van "Star Trek", die gepaard gaat met de vijftigste verjaardag van de serie", zei president David Stapf van CBS Television Studios.

De eerste episode van "Star Trek" werd in de VS uitgezonden op 8 september 1966. De eerste versie van de serie duurde slechts drie seizoenen, maar de invloed ervan was aanzienlijk, wat leidde tot een aantal langspeelfilms en nieuwe tv-reeksen. (Belga)

Het project wordt geleid door Alex Kurtzman, die eerder al twee langspeelfilms, "Star Trek" (2009) en "Star Trek Into Darkness" (2013) produceerde. Kurtzman werkte eerder al aan verschillende televisieseries, waaronder "Hawaii 5-0". CBS Television Studios verklaarde dat de nieuwe serie geen verband houdt met de langspeelfilm "Star Trek Beyond", die in 2016 in de bioscopen komt. "Er is geen beter moment om de Trekkies te verwennen met een een nieuwe serie van "Star Trek", die gepaard gaat met de vijftigste verjaardag van de serie", zei president David Stapf van CBS Television Studios. De eerste episode van "Star Trek" werd in de VS uitgezonden op 8 september 1966. De eerste versie van de serie duurde slechts drie seizoenen, maar de invloed ervan was aanzienlijk, wat leidde tot een aantal langspeelfilms en nieuwe tv-reeksen. (Belga)