De Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde neemt de rol van koning Albert II op zich in een nieuwe fictiereeks over het koningshuis, die ten vroegste in het najaar op Eén te zien zal zijn. Producent Skyline start eind maart met de opnames.

"De nieuwe reeks wordt geen documentaire, wel een waarheidsgetrouwe fictiereeks", aldus Eén. "Daarom hebben de programmamakers zich al van in een vroeg stadium laten omringen door professor hedendaagse geschiedenis Mark Van den Wijngaert en koningshuiskenner Jan Van den Berghe. Toch worden er ook fictieve elementen toegevoegd om tot een dramareeks te kunnen komen."

Wie speelt wie? Hoofdrolspeler Lucas Van den Eynde vertolkt de Belgische vorst. Veerle Eyckermans neemt de rol van koningin Paola op zich. Mathijs Scheepers speelt kroonprins Filip, Stefaan Degand prins Laurent en Ruth Becquart prinses Astrid.

Leah Thys wordt koningin Fabiola en Kris Cuppens koning Boudewijn. Wim Opbrouck vertolkt dan weer Jean-Luc Dehaene, terwijl Ruth Bastiaensen en Lotte Mariën de rollen van de prinsessen Mathilde en Clair op zich nemen.

De opnames starten eind maart. Het is de bedoeling dat de reeks een eerlijk portret van de koning en de Belgische geschiedenis geeft. Het scenario voor het programma van Borgerhoff & Lamberigts TV en Skyline werd geschreven door Willem Wallyn, Paul Piedfort, Koen Sonck, Luc Schoonjans en Dirk Nielandt. Regisseur is Frank Van Mechelen. (Belga/DB)

De Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde neemt de rol van koning Albert II op zich in een nieuwe fictiereeks over het koningshuis, die ten vroegste in het najaar op Eén te zien zal zijn. Producent Skyline start eind maart met de opnames. "De nieuwe reeks wordt geen documentaire, wel een waarheidsgetrouwe fictiereeks", aldus Eén. "Daarom hebben de programmamakers zich al van in een vroeg stadium laten omringen door professor hedendaagse geschiedenis Mark Van den Wijngaert en koningshuiskenner Jan Van den Berghe. Toch worden er ook fictieve elementen toegevoegd om tot een dramareeks te kunnen komen." Wie speelt wie? Hoofdrolspeler Lucas Van den Eynde vertolkt de Belgische vorst. Veerle Eyckermans neemt de rol van koningin Paola op zich. Mathijs Scheepers speelt kroonprins Filip, Stefaan Degand prins Laurent en Ruth Becquart prinses Astrid. Leah Thys wordt koningin Fabiola en Kris Cuppens koning Boudewijn. Wim Opbrouck vertolkt dan weer Jean-Luc Dehaene, terwijl Ruth Bastiaensen en Lotte Mariën de rollen van de prinsessen Mathilde en Clair op zich nemen. De opnames starten eind maart. Het is de bedoeling dat de reeks een eerlijk portret van de koning en de Belgische geschiedenis geeft. Het scenario voor het programma van Borgerhoff & Lamberigts TV en Skyline werd geschreven door Willem Wallyn, Paul Piedfort, Koen Sonck, Luc Schoonjans en Dirk Nielandt. Regisseur is Frank Van Mechelen. (Belga/DB)