Johannes "Joop" Koopman begon zijn mediacarrière in 1950 als radiopresentator bij de Nederlandse openbare omroep. Koopmans grootste talent was zijn zuivere stem waarmee hij accentloos Nederlands sprak. Via zijn radiowerk krijgt hij ook de kans om programma's te maken voor televisie. Uiteindelijk mag de programmamaker het ook zelf eens voor de camera proberen als quizpresentator. In 1971 debuteert hij voor VARA met de kennisquiz Twee voor Twaalf, een kennisquiz die hij nog tot 1983 zal presenteren.

Ook na zijn vertrek bij de openbare omroep blijft Koopman er actief als presentator. In de jaren 90 duikt hij nog op in de NOS-quiz De Connaisseur. Naast zijn televisiewerk werkt Koopman ook als directeur van een schouwburg en wordt hij mede-eigenaar van een theaterbureau. Koopman staat ook bekend als de manager van een groot aantal Nederlandse bekendheden zoals Martine Bijl, Fons Jansen en Youp van 't Hek. (TG)

Johannes "Joop" Koopman begon zijn mediacarrière in 1950 als radiopresentator bij de Nederlandse openbare omroep. Koopmans grootste talent was zijn zuivere stem waarmee hij accentloos Nederlands sprak. Via zijn radiowerk krijgt hij ook de kans om programma's te maken voor televisie. Uiteindelijk mag de programmamaker het ook zelf eens voor de camera proberen als quizpresentator. In 1971 debuteert hij voor VARA met de kennisquiz Twee voor Twaalf, een kennisquiz die hij nog tot 1983 zal presenteren. Ook na zijn vertrek bij de openbare omroep blijft Koopman er actief als presentator. In de jaren 90 duikt hij nog op in de NOS-quiz De Connaisseur. Naast zijn televisiewerk werkt Koopman ook als directeur van een schouwburg en wordt hij mede-eigenaar van een theaterbureau. Koopman staat ook bekend als de manager van een groot aantal Nederlandse bekendheden zoals Martine Bijl, Fons Jansen en Youp van 't Hek. (TG)