Het was al sinds de Olympische Spelen in Londen geleden dat Atkinson nog eens stuntelig in wit hemd, rode das en stoffige kostuumjas ten tonele verscheen. Als dromerige pianist was hij een van de Britse televisie-iconen die mee de openingsceremonie mocht verzorgen.

Voor Comic Relief, een jaarlijkse benefietactie ten gunste van een of meerdere goede doelen, keert Atkinson terug als Mr. Bean. Het geldinzamelingsprogramma bevat een resem speciaal verkorte afleveringen van populaire comedyprogramma's, waarin ook Bean dus een rolletje krijgt. Bovendien viert het populaire typetje van Atkinson dit jaar zijn 25ste verjaardag.

Atkinson was twee jaar geleden ook al bij Comic Relief betrokken. Zijn imitatie van de aartsbisschop van Canterbury viel niet in de smaak bij het Britse publiek en werd over het kanaal als een van de meest controversiële televisiemomenten van het jaar bestempeld. Zo spotte hij onder meer met One Direction en stond de sketch bol van seksistische opmerkingen, waarvoor de BBC meer dan 2.000 klachten in de bus kreeg. (JaBe)

Het was al sinds de Olympische Spelen in Londen geleden dat Atkinson nog eens stuntelig in wit hemd, rode das en stoffige kostuumjas ten tonele verscheen. Als dromerige pianist was hij een van de Britse televisie-iconen die mee de openingsceremonie mocht verzorgen.Voor Comic Relief, een jaarlijkse benefietactie ten gunste van een of meerdere goede doelen, keert Atkinson terug als Mr. Bean. Het geldinzamelingsprogramma bevat een resem speciaal verkorte afleveringen van populaire comedyprogramma's, waarin ook Bean dus een rolletje krijgt. Bovendien viert het populaire typetje van Atkinson dit jaar zijn 25ste verjaardag.Atkinson was twee jaar geleden ook al bij Comic Relief betrokken. Zijn imitatie van de aartsbisschop van Canterbury viel niet in de smaak bij het Britse publiek en werd over het kanaal als een van de meest controversiële televisiemomenten van het jaar bestempeld. Zo spotte hij onder meer met One Direction en stond de sketch bol van seksistische opmerkingen, waarvoor de BBC meer dan 2.000 klachten in de bus kreeg. (JaBe)