Dat heeft BBC Worldwide vrijdag in een communiqué meegedeeld.

De opnames gaan in september van start. De films, beide twee uur lang, zouden respectievelijk in januari en maart 2017 volledig ingeblikt moeten zijn. De door de commerciële zender ITV bestelde prenten, een coproductie van Ealing Studios en John Simenon en Paul Aggett voor Maigret Productions, zijn verfilmingen van de romans "Maigret tend un piège" en "Maigret et son mort".

De Engelse komische acteur Rowan Atkinson treedt als de pijprokende Franse detective in de voetsporen van beroemde acteurs als Jean Gabin ("Maigret tend un piège", "Maigret et l'affaire Saint-Fiacre", "Maigret voit rouge"), Jean Richard (de tv-reeks "Les enquêtes du commissaire Maigret") en Bruno Cremer (de tv-reeks "Maigret").

Georges Simenon (1903-1989) is de meest gelezen Belgische schrijver ter wereld. De Luikenaar was ook één van de meest productieve auteurs van de XXe eeuw met 193 romans onder zijn naam en 176 onder een pseudoniem. (Belga/DB)

Dat heeft BBC Worldwide vrijdag in een communiqué meegedeeld. De opnames gaan in september van start. De films, beide twee uur lang, zouden respectievelijk in januari en maart 2017 volledig ingeblikt moeten zijn. De door de commerciële zender ITV bestelde prenten, een coproductie van Ealing Studios en John Simenon en Paul Aggett voor Maigret Productions, zijn verfilmingen van de romans "Maigret tend un piège" en "Maigret et son mort". De Engelse komische acteur Rowan Atkinson treedt als de pijprokende Franse detective in de voetsporen van beroemde acteurs als Jean Gabin ("Maigret tend un piège", "Maigret et l'affaire Saint-Fiacre", "Maigret voit rouge"), Jean Richard (de tv-reeks "Les enquêtes du commissaire Maigret") en Bruno Cremer (de tv-reeks "Maigret"). Georges Simenon (1903-1989) is de meest gelezen Belgische schrijver ter wereld. De Luikenaar was ook één van de meest productieve auteurs van de XXe eeuw met 193 romans onder zijn naam en 176 onder een pseudoniem. (Belga/DB)