'Ik mis Rust Cohle, man,' geeft McConaughey toe op de Rich Eisen Show. Zijn vertolking van Rust Cohle was een van de redenen van het succes van het eerste seizoen van HBO's True Detective in 2014. Zijn rol leverde hem zelfs een Emmy-nominatie op. Maar True Detective bestaat uit afgeronde seizoenen, dus telkens met nieuwe acteurs en een nieuwe omgeving. Daardoor speelde McConaughey niet mee in het tweede seizoen, en namen onder meer Rachel McAdams, Vince Vaughn en Colin Farrell de toorts over. Het tweede seizoen flopte: de kijkcijfers daalden fors en critici waren genadeloos.

Een rol voor McConaughey in het derde seizoen van True Detective zou de show wel eens kunnen redden. Maar hij wil pas terugkeren als hij zelf terug gelooft in True Detective. 'Als ik terugkom, moet dat in de juiste context en op de juiste manier gebeuren. Toen ik het script van het eerste seizoen las, was ik al na twintig minuten overtuigd. Ik wil die vonk terug voelen.' Hopelijk kunnen we gauw onze koffietas met het opschrift 'big hug mug' terug bovenhalen. (JM)

'Ik mis Rust Cohle, man,' geeft McConaughey toe op de Rich Eisen Show. Zijn vertolking van Rust Cohle was een van de redenen van het succes van het eerste seizoen van HBO's True Detective in 2014. Zijn rol leverde hem zelfs een Emmy-nominatie op. Maar True Detective bestaat uit afgeronde seizoenen, dus telkens met nieuwe acteurs en een nieuwe omgeving. Daardoor speelde McConaughey niet mee in het tweede seizoen, en namen onder meer Rachel McAdams, Vince Vaughn en Colin Farrell de toorts over. Het tweede seizoen flopte: de kijkcijfers daalden fors en critici waren genadeloos.Een rol voor McConaughey in het derde seizoen van True Detective zou de show wel eens kunnen redden. Maar hij wil pas terugkeren als hij zelf terug gelooft in True Detective. 'Als ik terugkom, moet dat in de juiste context en op de juiste manier gebeuren. Toen ik het script van het eerste seizoen las, was ik al na twintig minuten overtuigd. Ik wil die vonk terug voelen.' Hopelijk kunnen we gauw onze koffietas met het opschrift 'big hug mug' terug bovenhalen. (JM)