Negen weken lang presenteert Bart Cornand, jazzrecensent van Knack, zijn hoogtepunten uit 35 edities van Jazz Middelheim. Met de grootste namen uit de jazzgeschiedenis, de fijnste duetten, en de crème van de Belgische scene. Elke zondagavond van 20.000 tot 23.00 uur: de schatkist van Jazz Middelheim.

In de eerste aflevering (zondag 3 juli) keren we terug naar de openingseditie van wat toen nog het 'Jazzpromenadekonsert' heette, met trompettist Charles Tolliver.

Verder het bluesy gitaristenduo Herb Ellis & Barney Kessel in '78.

En we go out with a bang: de passage van de legendarische drummer Art Blakey in '87, met de piepjonge Wallace Roney op trompet. Blakey was na het concert 24 uur vermist. Waar hij die dag uithing, hoort u rond elven. Eén tip: Moanin'!

Jazz Middelheim met Bart Cornand, Klara, deze zomer elke zondag van 20u tot 23u. Nadien te herbeluisteren op Klara.be.

Negen weken lang presenteert Bart Cornand, jazzrecensent van Knack, zijn hoogtepunten uit 35 edities van Jazz Middelheim. Met de grootste namen uit de jazzgeschiedenis, de fijnste duetten, en de crème van de Belgische scene. Elke zondagavond van 20.000 tot 23.00 uur: de schatkist van Jazz Middelheim. In de eerste aflevering (zondag 3 juli) keren we terug naar de openingseditie van wat toen nog het 'Jazzpromenadekonsert' heette, met trompettist Charles Tolliver. Verder het bluesy gitaristenduo Herb Ellis & Barney Kessel in '78. En we go out with a bang: de passage van de legendarische drummer Art Blakey in '87, met de piepjonge Wallace Roney op trompet. Blakey was na het concert 24 uur vermist. Waar hij die dag uithing, hoort u rond elven. Eén tip: Moanin'!