Niemand die in 2011 kon voorspellen dat American Horror Story een hit zou worden. De minireeks van Glee-bedenker Ryan Murphy, over het wel en wee van een gebroken gezin dat haar intrek neemt in een spookhuis, was voor zowel de acteurs als voor zender FX een stap in het onbekende. Maar twee jaar, een Golden Globe en drie Emmy Awards later is de ploeg volop bezig met de voorbereidingen voor een derde luik, waarin weer alles uit de kast wordt gehaald.

Murphy en co hebben niemand minder dan Oscarwinnares Kathy Bates gestrikt voor een rol in het derde seizoen. Ze zal de beste vriendin spelen van het personage van Jessica Lange, de vergeten actrice die dankzij American Horror Story een bloeiende tweede carrière beleeft. Bates is geen onbekende op het televisiescherm. Ze speelde zopas nog twee seizoenen lang de hoofdrol in het advocatendrama Harry's Law. Ook het horrorgenre is voor haar oud nieuws. Als Annie Wilkes in Misery toonde ze al dat ze niet terugdeinst voor wat filmbloed en mentale stoornissen.

Verdere details over het derde seizoen zijn vooralsnog schaars. Wel is bekend dat de reeks terug wat humoristischer wordt, na het zware tweede seizoen American Horror Story: Asylum. Lange zal dit keer geen pijen moeten dragen, maar wordt volgens Ryan Murphy "in de mooiste designerjurken gestoken". Het derde seizoen zal zich ook afspelen in het heden, al zijn flashbacks nooit uit den boze.

Naast Jessica Lange keren ook American Horror Story anciens Frances Conroy, Lily Rabe, Sarah Paulson, Evan Peters en Taissa Farmiga terug. De reeks gaat in oktober in Amerika op antenne.

Niemand die in 2011 kon voorspellen dat American Horror Story een hit zou worden. De minireeks van Glee-bedenker Ryan Murphy, over het wel en wee van een gebroken gezin dat haar intrek neemt in een spookhuis, was voor zowel de acteurs als voor zender FX een stap in het onbekende. Maar twee jaar, een Golden Globe en drie Emmy Awards later is de ploeg volop bezig met de voorbereidingen voor een derde luik, waarin weer alles uit de kast wordt gehaald. Murphy en co hebben niemand minder dan Oscarwinnares Kathy Bates gestrikt voor een rol in het derde seizoen. Ze zal de beste vriendin spelen van het personage van Jessica Lange, de vergeten actrice die dankzij American Horror Story een bloeiende tweede carrière beleeft. Bates is geen onbekende op het televisiescherm. Ze speelde zopas nog twee seizoenen lang de hoofdrol in het advocatendrama Harry's Law. Ook het horrorgenre is voor haar oud nieuws. Als Annie Wilkes in Misery toonde ze al dat ze niet terugdeinst voor wat filmbloed en mentale stoornissen. Verdere details over het derde seizoen zijn vooralsnog schaars. Wel is bekend dat de reeks terug wat humoristischer wordt, na het zware tweede seizoen American Horror Story: Asylum. Lange zal dit keer geen pijen moeten dragen, maar wordt volgens Ryan Murphy "in de mooiste designerjurken gestoken". Het derde seizoen zal zich ook afspelen in het heden, al zijn flashbacks nooit uit den boze. Naast Jessica Lange keren ook American Horror Story anciens Frances Conroy, Lily Rabe, Sarah Paulson, Evan Peters en Taissa Farmiga terug. De reeks gaat in oktober in Amerika op antenne.