Hoogsteyns, een ex-medewerker van het productiehuis Kanakna, ligt overhoop met zijn ex-baas Ludo Poppe. Die had volgens hem deelnemers na het programma Peking Express verboden om na een aanrijding rechtsomkeert te maken om de zaak recht te zetten. Volgens de rechter heeft Hoogsteyns die bewering onvoldoende hard gemaakt en dus moet hij nu 25.000 euro neerleggen. Poppe had aanvankelijk 300.000 euro geëist.

Daar is de journalistenbond niet over te spreken. Volgens de VVJ is Hoogsteyns niet meer dan "een journalist die gebruik maakt van zijn communicatievrijheid", staat in en persbericht. "Te vrezen valt dat een dergelijk bestraffende rechtspraak alle andere potentiële klokkenluiders - over welke wantoestand ook - de mond zal snoeren."

Kroongetuige

De VVJ stelt dat ook andere getuigen "manipulatie en misbruik van deelnemers, onderbetaling van medewerkers, drugsmisbruik en racisme" bevestigen in de wereld van realityprogramma's. De Commissie Media van het Vlaams parlement boog zich over dat soort toestanden en in 2012 ondertekenden de omroepen en productiehuizen er een gedragscode over.

Hoogsteyns' verhaal werd bevestigd door een kroongetuige, die har versie later weer introk. Volgens de VVJ gebeurde dat "mogelijk onder druk."

De VVJ stelt dat ze Hoogsteyns zal steunen bij het aantekenen van hoger beroep "met de middelen die ze heeft."

Hoogsteyns, een ex-medewerker van het productiehuis Kanakna, ligt overhoop met zijn ex-baas Ludo Poppe. Die had volgens hem deelnemers na het programma Peking Express verboden om na een aanrijding rechtsomkeert te maken om de zaak recht te zetten. Volgens de rechter heeft Hoogsteyns die bewering onvoldoende hard gemaakt en dus moet hij nu 25.000 euro neerleggen. Poppe had aanvankelijk 300.000 euro geëist. Daar is de journalistenbond niet over te spreken. Volgens de VVJ is Hoogsteyns niet meer dan "een journalist die gebruik maakt van zijn communicatievrijheid", staat in en persbericht. "Te vrezen valt dat een dergelijk bestraffende rechtspraak alle andere potentiële klokkenluiders - over welke wantoestand ook - de mond zal snoeren." Kroongetuige De VVJ stelt dat ook andere getuigen "manipulatie en misbruik van deelnemers, onderbetaling van medewerkers, drugsmisbruik en racisme" bevestigen in de wereld van realityprogramma's. De Commissie Media van het Vlaams parlement boog zich over dat soort toestanden en in 2012 ondertekenden de omroepen en productiehuizen er een gedragscode over. Hoogsteyns' verhaal werd bevestigd door een kroongetuige, die har versie later weer introk. Volgens de VVJ gebeurde dat "mogelijk onder druk." De VVJ stelt dat ze Hoogsteyns zal steunen bij het aantekenen van hoger beroep "met de middelen die ze heeft."