De 32 jarige Jan De Meulemeester ging in 2005 aan de slag op de VRT-nieuwsdienst als researcher voor de programma's Terzake en Morgen Beter. Vanaf 2008 maakte hij als journalist reportages voor Terzake en Het Journaal.

Hij was ook actief tijdens verschillende verkiezingsshows op Canvas en werkte kort als nieuwschef bij de krant Het Nieuwsblad. Twee jaar geleden werd hij vaste Wetstraatverslaggever bij Terzake.

De Meulemeester komt het Vtm Nieuws versterken op het moment dat het in een nieuw jasje wordt gestoken. Er zal ook meer gefocust worden op politiek nieuws.

'Politieke televisieverslaggeving is een passie en ik zit daarmee in het nieuwe verhaal van Vtm Nieuws perfect op mijn plaats', zegt hij. ' Ik zal er samen met de collega's meer politiek brengen, want politiek is belangrijk, vandaag meer dan ooit ook voor het grote publiek. In 2014 gaan we immers naar de moeder aller verkiezingen en dat beroert iedereen. Vtm maakt bijzonder sterke televisie. En sterke televisie is het beste middel om de soms moeilijke politiek uit te leggen. Ik beschouw dat als een opdracht waar ik met heel veel zin aan begin.'

Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack is bijzonder blij met de komst van De Meulemeester. 'Jan is een uitstekende Wetstraatjournalist die op een eigenzinnige manier een frisse kijk op de Wetstraat brengt. Hij is nog jong, maar heeft al jaren ervaring. Nu Vtm Nieuws weer meer politiek gaat brengen is Jan de ideale man om dat te belichamen.' De overstap is voorzien op 1 maart.

Het Vtm Nieuws is voortaan te volgen via een nieuwe app. De nieuwsuitzendingen zijn ook integraal te bekijken op de website van de commerciële zender. (DB)

De 32 jarige Jan De Meulemeester ging in 2005 aan de slag op de VRT-nieuwsdienst als researcher voor de programma's Terzake en Morgen Beter. Vanaf 2008 maakte hij als journalist reportages voor Terzake en Het Journaal.Hij was ook actief tijdens verschillende verkiezingsshows op Canvas en werkte kort als nieuwschef bij de krant Het Nieuwsblad. Twee jaar geleden werd hij vaste Wetstraatverslaggever bij Terzake. De Meulemeester komt het Vtm Nieuws versterken op het moment dat het in een nieuw jasje wordt gestoken. Er zal ook meer gefocust worden op politiek nieuws. 'Politieke televisieverslaggeving is een passie en ik zit daarmee in het nieuwe verhaal van Vtm Nieuws perfect op mijn plaats', zegt hij. ' Ik zal er samen met de collega's meer politiek brengen, want politiek is belangrijk, vandaag meer dan ooit ook voor het grote publiek. In 2014 gaan we immers naar de moeder aller verkiezingen en dat beroert iedereen. Vtm maakt bijzonder sterke televisie. En sterke televisie is het beste middel om de soms moeilijke politiek uit te leggen. Ik beschouw dat als een opdracht waar ik met heel veel zin aan begin.' Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack is bijzonder blij met de komst van De Meulemeester. 'Jan is een uitstekende Wetstraatjournalist die op een eigenzinnige manier een frisse kijk op de Wetstraat brengt. Hij is nog jong, maar heeft al jaren ervaring. Nu Vtm Nieuws weer meer politiek gaat brengen is Jan de ideale man om dat te belichamen.' De overstap is voorzien op 1 maart.Het Vtm Nieuws is voortaan te volgen via een nieuwe app. De nieuwsuitzendingen zijn ook integraal te bekijken op de website van de commerciële zender. (DB)