Tv-censuur is van alle tijden, al wil RaiDue het C-woord niet in de mond nemen. Volgens bestuurster Ilaria Dallatana was de scène het slachtoffer van overijverige montage. Ondertussen heeft de zender zich al verontschuldigd en werd de ongecensureerde versie zondag uitgezonden.

How To Get Away with Murder is niet de enige show die daar mee wordt geconfronteerd. Soms worden zelfs volledige afleveringen van de buis geweerd. Enkele voorbeelden:

The Ricardos Visit Cuba

Show: I Love Lucy

Reden: Comedy in Cuba

Een Amerikaans gezin gaat naar Cuba om daar hun Uncle Alberto te bezoeken. Veel stereotype humor over sigaren en strooien hoeden, maar het eigenlijke probleem was de komische aard van de aflevering op een moment dat de relatie tussen de VS en Cuba zich op het vriespunt bevond. "With what I did last night Cuba may cut off America's sugar supply", zegt Lucy op een gegeven moment. Uncle Sam was not amused.

The Puerto Rican Day

Show: Seinfeld

Reden: Puerto Ricanen voor schut zetten

"Het is alsof iemand zich voordoet als je vriend maar eigenlijk achter je rug leugens vertelt.", dat zei Seinfeld-fan Sonia Gonzalez als reactie op de bewuste aflevering. Als de hoofdpersonages terugkomen van een basketbalwedstrijd worden ze opgehouden door een Puerto Ricaanse parade. Wat volgt zijn onder-de-gordel-beledigingen aan het adres van de Puerto Ricaanse minderheid, waaronder het verbranden van hun vlag en opmerkingen zoals "It's like this everyday in Puerto Rico." bij een bijna-knokpartij. De Puerto Ricanen waren misnoegd en NBC trok de aflevering terug.

200/201

Show: South Park

Reden: Boeddha aan de coke

De makers van South Park hebben de nodige ervaring met schenenschoppen, maar wat ze allemaal bekokstoven voor deze aflevering is echt next level. Tom Cruise krijgt er stevig van langs, Barbara Streisand maakt haar opwachting als Godzilla en zowat elke religie ter wereld krijgt een veeg uit de pan. In Sri Lanka wordt de episode geband omdat Boeddha een lijn coke door zijn neus jaagt.

Home

Show: X-Files

Reden: Incest, geweld, enz

Goed onthaald door critici en door fans maar desondanks stiefmoederlijk behandeld door Fox dat aanvankelijk bij elke seizoensherhaling sinds 1996 de aflevering weigerde uit te zenden. De reden daarvoor is simpel, het verhaal gaat over een moeder die incestueuze relaties heeft met haar misvormde zonen met nog meer misvormde zonen als resultaat.

Mister Skinnylegs

Show: Peppa Pig

Reden: Spinnenliefde

Peppa Pig was een Britse cartoonreeks die eigenlijk de controverse helemaal niet opzocht. Deze aflevering gaat over hoe een familie bevriend geraakt met een spin. Op zich vrij onschuldig horen we u denken, ware het niet dat in Austrialië een hele collectie uiterst giftige achtpoters rondlopen. De Aussies waren bang dat deze aflevering de jeugd zou aanzetten tot het knuffelen van zwarte weduwen en bijgevolg werd Mister Skinnylegs geband.

(JVDV)

Tv-censuur is van alle tijden, al wil RaiDue het C-woord niet in de mond nemen. Volgens bestuurster Ilaria Dallatana was de scène het slachtoffer van overijverige montage. Ondertussen heeft de zender zich al verontschuldigd en werd de ongecensureerde versie zondag uitgezonden.How To Get Away with Murder is niet de enige show die daar mee wordt geconfronteerd. Soms worden zelfs volledige afleveringen van de buis geweerd. Enkele voorbeelden:Een Amerikaans gezin gaat naar Cuba om daar hun Uncle Alberto te bezoeken. Veel stereotype humor over sigaren en strooien hoeden, maar het eigenlijke probleem was de komische aard van de aflevering op een moment dat de relatie tussen de VS en Cuba zich op het vriespunt bevond. "With what I did last night Cuba may cut off America's sugar supply", zegt Lucy op een gegeven moment. Uncle Sam was not amused."Het is alsof iemand zich voordoet als je vriend maar eigenlijk achter je rug leugens vertelt.", dat zei Seinfeld-fan Sonia Gonzalez als reactie op de bewuste aflevering. Als de hoofdpersonages terugkomen van een basketbalwedstrijd worden ze opgehouden door een Puerto Ricaanse parade. Wat volgt zijn onder-de-gordel-beledigingen aan het adres van de Puerto Ricaanse minderheid, waaronder het verbranden van hun vlag en opmerkingen zoals "It's like this everyday in Puerto Rico." bij een bijna-knokpartij. De Puerto Ricanen waren misnoegd en NBC trok de aflevering terug.De makers van South Park hebben de nodige ervaring met schenenschoppen, maar wat ze allemaal bekokstoven voor deze aflevering is echt next level. Tom Cruise krijgt er stevig van langs, Barbara Streisand maakt haar opwachting als Godzilla en zowat elke religie ter wereld krijgt een veeg uit de pan. In Sri Lanka wordt de episode geband omdat Boeddha een lijn coke door zijn neus jaagt.Goed onthaald door critici en door fans maar desondanks stiefmoederlijk behandeld door Fox dat aanvankelijk bij elke seizoensherhaling sinds 1996 de aflevering weigerde uit te zenden. De reden daarvoor is simpel, het verhaal gaat over een moeder die incestueuze relaties heeft met haar misvormde zonen met nog meer misvormde zonen als resultaat. Peppa Pig was een Britse cartoonreeks die eigenlijk de controverse helemaal niet opzocht. Deze aflevering gaat over hoe een familie bevriend geraakt met een spin. Op zich vrij onschuldig horen we u denken, ware het niet dat in Austrialië een hele collectie uiterst giftige achtpoters rondlopen. De Aussies waren bang dat deze aflevering de jeugd zou aanzetten tot het knuffelen van zwarte weduwen en bijgevolg werd Mister Skinnylegs geband.(JVDV)