Volgens Humo werkt presentator Otto-Jan Ham aan een nieuw programma dat vanaf het voorjaar van 2016 op VIER te zien zal zijn. Leuk te horen, maar dat betekent ook dat we de komende maanden geen afleveringen van 'De ideale wereld' meer voorgeschoteld zullen krijgen. Het satirische nieuwsprogramma wordt in de kast gestopt. Voorlopig klinkt het, maar het ziet er naar uit dat het einde nabij is.

'Het is niet de beslissing van de redactie, maar van het management', aldus Ham. 'Het kwam niet als een verrassing, want het probleem van 'De ideale wereld' is bekend. Het programma heeft een devote aanhang, maar geen grote.' De adverteerders zijn volgens Ham nog helemaal niet klaar voor de nieuwe manier van tv-kijken, waardoor het grote online succes van het programma niet vertaald wordt in inkomsten.

'Het klopt dat 'De ideale wereld' leeft, dat het programma een impact heeft,' zegt VIER-woordvoerder Kristof Demasure. 'Maar ondanks een lichte groei dit najaar van 156.280 kijkers naar 199.055 kijkers, in vergelijking met vorig jaar, blijft het aantal kijkers onder het zendergemiddelde.' (AB)

Volgens Humo werkt presentator Otto-Jan Ham aan een nieuw programma dat vanaf het voorjaar van 2016 op VIER te zien zal zijn. Leuk te horen, maar dat betekent ook dat we de komende maanden geen afleveringen van 'De ideale wereld' meer voorgeschoteld zullen krijgen. Het satirische nieuwsprogramma wordt in de kast gestopt. Voorlopig klinkt het, maar het ziet er naar uit dat het einde nabij is.'Het is niet de beslissing van de redactie, maar van het management', aldus Ham. 'Het kwam niet als een verrassing, want het probleem van 'De ideale wereld' is bekend. Het programma heeft een devote aanhang, maar geen grote.' De adverteerders zijn volgens Ham nog helemaal niet klaar voor de nieuwe manier van tv-kijken, waardoor het grote online succes van het programma niet vertaald wordt in inkomsten.'Het klopt dat 'De ideale wereld' leeft, dat het programma een impact heeft,' zegt VIER-woordvoerder Kristof Demasure. 'Maar ondanks een lichte groei dit najaar van 156.280 kijkers naar 199.055 kijkers, in vergelijking met vorig jaar, blijft het aantal kijkers onder het zendergemiddelde.' (AB)