Waar acht deelnemers niet in slaagden, deed Gert Verhulst bijna op zijn dooie gemak: een elfde deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld op zijn naam schrijven. Dat maakt van Gert zomaar eventjes De Slimste Mens Aller Tijden, toch minstens voor één seizoen.

In één aflevering veegde hij Otto-Jan Ham, Annelies Rutten, Bert Kruismans, Lieven Verstraete, Freek Braeckman, Linda De Win, Eva Brems en Peter Vandermeersch van de recordtabellen. Donderdagavond haalde hij het in het finalespel van komiek Thomas Smith, nadat tv-maker Pedro Elias primus eindigde in de reguliere speeltijd.

Gert verdwijnt nu even uit de studio van de quiz, en mag terugkomen voor de ultieme eindstrijd op donderdag 18 december. Vanaf maandag 8 december beginnen de finaleweken, met 9 kandidaten die alweer strijden voor eeuwige roem.

Een eigenzinnig terugblik op het bijna voorbije seizoen in vijf koppen en quotes:

The Gladiator: Bart De Pauw

SBS
© SBS

'Ik wil mijn wits bij mij houden.'

Hij wilde komen, zien en overwinnen. Een zenuwachtige mens kan niet altijd sympathiek zijn.

The Terminator: Gert Verhulst

SBS
© SBS

'Het zijn toch veel onnozeliteiten, hé Erik.'

Hij wilde niet komen, maar hij zag, speelde zoals hij buitenlandse kinderseries uit de markt plukt - onaangedaan en uitgekookt - en trok zich bij momenten van sfeer en/of gezelligheid bijzonder weinig aan.

The Dynamite Girl: Sarah Vandeursen

SBS
© SBS

'Ik wilde even van de gelegenheid gebruik maken om uit de kast te komen als vrouw.'

Beter bekend als Conny Komen van Kenji Minogue. Kwam als per toeval en weigerde halsstarrig te lachen met moppen waarvan ze de humor niet inzag.

The Outsider: Adil El Arbi

SBS
© SBS

'Putain, maat. Als ge van die flamand-vragen gaat stellen over Vlaamse shit. Dan ben ik fucked. Punt aan de lijn.'

Leek uit het niets te komen en krikte eigenhandig de economische waarde van iedere denkbare Marokkaan op. Checkt da, Theo.

Den allochtoon: Marc-Marie Huybrechts

SBS
© SBS

'Ja, nee, ja, nou, ja, oké, nou, nee. Twee vuren tegelijk zien, wat dat betekent? Nou ja, wat het is, eigenlijk: twee vuren tegelijk zien.'

De broodautomaat in Poppel was het meest exotische wat hij tot nu gezien had. Tot hij de vacuüm getrokken brilglazen van Van Looy zag. Nou, zeg.

(TH)

Waar acht deelnemers niet in slaagden, deed Gert Verhulst bijna op zijn dooie gemak: een elfde deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld op zijn naam schrijven. Dat maakt van Gert zomaar eventjes De Slimste Mens Aller Tijden, toch minstens voor één seizoen. In één aflevering veegde hij Otto-Jan Ham, Annelies Rutten, Bert Kruismans, Lieven Verstraete, Freek Braeckman, Linda De Win, Eva Brems en Peter Vandermeersch van de recordtabellen. Donderdagavond haalde hij het in het finalespel van komiek Thomas Smith, nadat tv-maker Pedro Elias primus eindigde in de reguliere speeltijd. Gert verdwijnt nu even uit de studio van de quiz, en mag terugkomen voor de ultieme eindstrijd op donderdag 18 december. Vanaf maandag 8 december beginnen de finaleweken, met 9 kandidaten die alweer strijden voor eeuwige roem. Een eigenzinnig terugblik op het bijna voorbije seizoen in vijf koppen en quotes:'Ik wil mijn wits bij mij houden.'Hij wilde komen, zien en overwinnen. Een zenuwachtige mens kan niet altijd sympathiek zijn.'Het zijn toch veel onnozeliteiten, hé Erik.'Hij wilde niet komen, maar hij zag, speelde zoals hij buitenlandse kinderseries uit de markt plukt - onaangedaan en uitgekookt - en trok zich bij momenten van sfeer en/of gezelligheid bijzonder weinig aan.'Ik wilde even van de gelegenheid gebruik maken om uit de kast te komen als vrouw.'Beter bekend als Conny Komen van Kenji Minogue. Kwam als per toeval en weigerde halsstarrig te lachen met moppen waarvan ze de humor niet inzag. 'Putain, maat. Als ge van die flamand-vragen gaat stellen over Vlaamse shit. Dan ben ik fucked. Punt aan de lijn.'Leek uit het niets te komen en krikte eigenhandig de economische waarde van iedere denkbare Marokkaan op. Checkt da, Theo.'Ja, nee, ja, nou, ja, oké, nou, nee. Twee vuren tegelijk zien, wat dat betekent? Nou ja, wat het is, eigenlijk: twee vuren tegelijk zien.'De broodautomaat in Poppel was het meest exotische wat hij tot nu gezien had. Tot hij de vacuüm getrokken brilglazen van Van Looy zag. Nou, zeg.(TH)