Studio 1, de nieuwsstudio van de VRT, is de meest gebruikte studio van de Openbare Omroep. Naast de vier uitzendingen van Het journaal worden ook onder meer Sportweekend, Koppen en Koppel XL er opgenomen. Tijd dus voor een nieuw kleedje, dachten ze op de Auguste Reyerslaan.

De huidige studio dateert al van begin 2008. Vooral de technologische installaties, die in 2001 werden geïnstalleerd, voldeden niet meer aan de huidige normen en waren dringend aan vernieuwing toe. De verouderde toestellen werden bijgevolg vervangen door nieuwe kwalitatieve systemen, waarbij de nadruk ligt op efficiëntie en innovatie.

Huiselijker decor Het decor evolueerde bijgevolg mee. Verwacht u aan een huiselijkere sfeer waarbij het vorige decor niet volledig werd verworpen. De witte desks blijven, maar op de achtergrond is er heel wat veranderd. Van een complete stijlbreuk met het verleden is echter geen sprake. Door de studio opnieuw in te delen, krijgen sport en nieuws en de verschillende nevenprogramma's meer kansen om hun eigen ding te doen zonder direct in elkaars vaarwater te zitten. Kwaliteit, trendsetting, innovatie en efficiëntie troef bij de VRT.

Net zoals bij het recent vernieuwde VTM-Journaal legt ook het nieuwe VRT-journaal de nadruk op video. De 270°-videomuur moet het mogelijk maken om meer virtuele elementen toe te voegen en de integratie van video nog intenser te maken.

Op maandag 25 maart wordt de gloednieuwe Studio 1 in gebruik genomen. (VRT/TR)

Studio 1, de nieuwsstudio van de VRT, is de meest gebruikte studio van de Openbare Omroep. Naast de vier uitzendingen van Het journaal worden ook onder meer Sportweekend, Koppen en Koppel XL er opgenomen. Tijd dus voor een nieuw kleedje, dachten ze op de Auguste Reyerslaan. De huidige studio dateert al van begin 2008. Vooral de technologische installaties, die in 2001 werden geïnstalleerd, voldeden niet meer aan de huidige normen en waren dringend aan vernieuwing toe. De verouderde toestellen werden bijgevolg vervangen door nieuwe kwalitatieve systemen, waarbij de nadruk ligt op efficiëntie en innovatie. Huiselijker decor Het decor evolueerde bijgevolg mee. Verwacht u aan een huiselijkere sfeer waarbij het vorige decor niet volledig werd verworpen. De witte desks blijven, maar op de achtergrond is er heel wat veranderd. Van een complete stijlbreuk met het verleden is echter geen sprake. Door de studio opnieuw in te delen, krijgen sport en nieuws en de verschillende nevenprogramma's meer kansen om hun eigen ding te doen zonder direct in elkaars vaarwater te zitten. Kwaliteit, trendsetting, innovatie en efficiëntie troef bij de VRT. Net zoals bij het recent vernieuwde VTM-Journaal legt ook het nieuwe VRT-journaal de nadruk op video. De 270°-videomuur moet het mogelijk maken om meer virtuele elementen toe te voegen en de integratie van video nog intenser te maken. Op maandag 25 maart wordt de gloednieuwe Studio 1 in gebruik genomen. (VRT/TR)