De besparingsplannen die de VRT dinsdag aangekondigd heeft, heeft gevolgen bij de regionale redacties van Radio. Zo staken de regionale redacties van Radio 2 alle nieuwsuitzendingen, blijkt uit diverse tweets.

"Onze redactie moet sluiten, volgens het besparingsplan van de directie van de VRT. Daarom voorlopig geen nieuwsuitzendingen vanuit Antwerpen", luidt de tweet van Radio 2 Antwerpen dinsdagmiddag.

Uit een interne nota van het ACOD blijkt voorts dat de vakbonden oproepen om morgen/woensdag acties te ondernemen. Meer informatie ontbreekt vooralsnog. Naar verluidt overleggen de vakbonden momenteel met de directie van de openbare omroep. (Belga)

De besparingsplannen die de VRT dinsdag aangekondigd heeft, heeft gevolgen bij de regionale redacties van Radio. Zo staken de regionale redacties van Radio 2 alle nieuwsuitzendingen, blijkt uit diverse tweets. "Onze redactie moet sluiten, volgens het besparingsplan van de directie van de VRT. Daarom voorlopig geen nieuwsuitzendingen vanuit Antwerpen", luidt de tweet van Radio 2 Antwerpen dinsdagmiddag. Uit een interne nota van het ACOD blijkt voorts dat de vakbonden oproepen om morgen/woensdag acties te ondernemen. Meer informatie ontbreekt vooralsnog. Naar verluidt overleggen de vakbonden momenteel met de directie van de openbare omroep. (Belga)