Niet Joske Vermeulen, maar de advocaat en de moordenaar, dat was het filmpje dat Berghmans het liefs terug wilde zien in een huldigingsprogramma naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag.

'De meeste mensen zouden 'Joske Vermeulen' antwoorden op het meest geliefde filmpje, denk ik. Ik vond die met de advocaat en de moordenaar eigenlijk beter: de advocaat doet het zo slecht in de rechtbank dat de moordenaar uiteindelijk zijn plaats inneemt om de zaak te redden', klonk het in een interview met Knack Focus in 2006. Helaas is deze sketch zo exclusief dat we hem nergens online konden terugvinden. Maar onderstaande fragmenten bewijzen evenzeer waarom hij de koning van de Vlaamse volkshumor wordt genoemd.

Joske Vermeulen

De Karamel

De Smokkelaars

De ijskast

De pastoors

Op Italiaans restaurant

Station onbruikbaar maken

Het antwoordapparaat

Niet Joske Vermeulen, maar de advocaat en de moordenaar, dat was het filmpje dat Berghmans het liefs terug wilde zien in een huldigingsprogramma naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag.'De meeste mensen zouden 'Joske Vermeulen' antwoorden op het meest geliefde filmpje, denk ik. Ik vond die met de advocaat en de moordenaar eigenlijk beter: de advocaat doet het zo slecht in de rechtbank dat de moordenaar uiteindelijk zijn plaats inneemt om de zaak te redden', klonk het in een interview met Knack Focus in 2006. Helaas is deze sketch zo exclusief dat we hem nergens online konden terugvinden. Maar onderstaande fragmenten bewijzen evenzeer waarom hij de koning van de Vlaamse volkshumor wordt genoemd.Joske VermeulenDe KaramelDe SmokkelaarsDe ijskastDe pastoorsOp Italiaans restaurantStation onbruikbaar makenHet antwoordapparaat