3.9 miljoen Amerikanen keken zondagavond naar de eerste aflevering van een nieuw seizoen van 'Game of Thrones'. Daarmee scoorde de tv-serie zijn hoogste kijkcijfer tot nog toe. Om de vergelijking te maken, de pilootaflevering trok vorig jaar 2.2 miljoen kijkers aan. Door een groeiende verkoop van de originele boekenreeks en dvd-boxen van seizoen één wordt enkel nog maar meer interesse in de serie verwacht.

'Game of Thrones' is gebaseerd op de vijfdelige boekenreeks 'A Song of Ice and Fire' van auteur George R.R. Martin. De fantasyreeks draait rond een machtsstrijd tussen de adellijke families van het mythische land Westeros. In het tweede seizoen wordt ook de Nederlandse actrice Carice Van Houten geïntroduceerd als een obscure priesteres.

Seizoen twee van 'Game of Thrones' is vanaf 27 april te bekijken op de digitale Telenet-zender Prime Series. (JVDV)

3.9 miljoen Amerikanen keken zondagavond naar de eerste aflevering van een nieuw seizoen van 'Game of Thrones'. Daarmee scoorde de tv-serie zijn hoogste kijkcijfer tot nog toe. Om de vergelijking te maken, de pilootaflevering trok vorig jaar 2.2 miljoen kijkers aan. Door een groeiende verkoop van de originele boekenreeks en dvd-boxen van seizoen één wordt enkel nog maar meer interesse in de serie verwacht. 'Game of Thrones' is gebaseerd op de vijfdelige boekenreeks 'A Song of Ice and Fire' van auteur George R.R. Martin. De fantasyreeks draait rond een machtsstrijd tussen de adellijke families van het mythische land Westeros. In het tweede seizoen wordt ook de Nederlandse actrice Carice Van Houten geïntroduceerd als een obscure priesteres. Seizoen twee van 'Game of Thrones' is vanaf 27 april te bekijken op de digitale Telenet-zender Prime Series. (JVDV)