Zo'n twee weken geleden werd er een nieuwe trailer van Game of Thrones 6 gelost. Menig fan hoopte daarin een antwoord te krijgen op de vraag hoe het nu met Jon Snow zit, het hoofd van Night's Watch dat op het einde van seizoen vijf door enkele medesoldaten wordt verraden en omgebracht. Dat antwoord kwam er niet. Tot nu, min of meer.

In een interview met TV Line licht Liam Cunningham - hij die in Game of Thrones de bebaarde smokkelaar Davos Seaworth speelt - een tipje van de sluier op: 'Wat we weten, is dat er na de dood van Jon nog een paar trouwe vrienden van hem zijn achtergebleven waar bepaalde partijen niet zo blij mee zijn. Er is een impliciet gevaar waar ik bij betrokken ben en iets aan moet doen.'

Nieuwe alliantie

De acteur verduidelijkt dat zijn verhaallijn een sterke betrekking heeft tot die van Jon Snow, en die van priesteres Melisandre, gespeeld door de Nederlandse actrice Carice van Houten. 'Met de dood van Stannis Baratheon zijn de personages van Carice en mij een beetje hun weg kwijtgeraakt in de serie', aldus Cunningham. 'We voelen ons beiden erg aangetrokken tot Jon. Hij is heroïsch en charismatisch. Omdat mijn personage zelf geen held is, voelt het zich net erg aangetrokken tot zulke figuren.'

Eén ding is dus zeker: Jon Snow zal nog een rol van betekenis spelen in het nieuwe, zesde seizoen van Game of Thrones, dat op 24 april van start gaat.

(JG)

Zo'n twee weken geleden werd er een nieuwe trailer van Game of Thrones 6 gelost. Menig fan hoopte daarin een antwoord te krijgen op de vraag hoe het nu met Jon Snow zit, het hoofd van Night's Watch dat op het einde van seizoen vijf door enkele medesoldaten wordt verraden en omgebracht. Dat antwoord kwam er niet. Tot nu, min of meer.In een interview met TV Line licht Liam Cunningham - hij die in Game of Thrones de bebaarde smokkelaar Davos Seaworth speelt - een tipje van de sluier op: 'Wat we weten, is dat er na de dood van Jon nog een paar trouwe vrienden van hem zijn achtergebleven waar bepaalde partijen niet zo blij mee zijn. Er is een impliciet gevaar waar ik bij betrokken ben en iets aan moet doen.' Nieuwe alliantieDe acteur verduidelijkt dat zijn verhaallijn een sterke betrekking heeft tot die van Jon Snow, en die van priesteres Melisandre, gespeeld door de Nederlandse actrice Carice van Houten. 'Met de dood van Stannis Baratheon zijn de personages van Carice en mij een beetje hun weg kwijtgeraakt in de serie', aldus Cunningham. 'We voelen ons beiden erg aangetrokken tot Jon. Hij is heroïsch en charismatisch. Omdat mijn personage zelf geen held is, voelt het zich net erg aangetrokken tot zulke figuren.'Eén ding is dus zeker: Jon Snow zal nog een rol van betekenis spelen in het nieuwe, zesde seizoen van Game of Thrones, dat op 24 april van start gaat.(JG)