Jon Snow

STATUS dood.

WIE? Onder welke rots hebt u de voorbije zes jaar geleefd?

WAAR ZAGEN WE HEM VOOR HET LAATST? Doodbloedend op de binnenkoer van Castle Black, nadat zijn eigen manschappen hem om de beurt een messteek hadden toegediend.

WAAROM DEDEN ZE DAT OOK ALWEER? Omdat Jon Snow een alliantie is aangegaan met hun vijand, de Wildlings. En omdat het gewoon lullen zijn.

OVERLEVINGSKANS 0/10, toch? Hij heeft zes messteken in zijn buik gehad. Niemand overleeft dat. Neem het van ons aan: Jon Snow is zo dood als een pier. Keert nooit meer terug.

Arya Stark

STATUS blind.

WIE? De jongste Starkdochter.

WAAR ZAGEN WE HAAR VOOR HET LAATST? In het House of Black and White, eindeloos de vloer aan het boenen nadat haar mentor haar blind heeft gemaakt.

WAAROM HEEFT HIJ DAT OOK ALWEER GEDAAN? Als straf, omdat Arya de regels van haar stage bij het clubje van de Faceless Men overtrad door op eigen houtje de man te doden die haar zwaardleraar vermoordde in het eerste seizoen. Ergste. Stage. Ooit.

OVERLEVINGSKANS 7/10. Kan nog wel een tijdje voort. Al zal ze wel een groter zwaard nodig hebben.

Sansa Stark

STATUS te pletter aan het storten.

WIE? De oudste Starkdochter.

WAAR ZAGEN WE HAAR VOOR HET LAATST? Van een hoge muur in Winterfell springend, in een poging uit de klauwen van sociopaat Ramsay Bolton te blijven.

WAS HET ZELFMOORD? Niet geheel onwaarschijnlijk, gezien de verkrachting die ze in het vijfde seizoen heeft moeten doorstaan (een nutteloze en volstrekt willekeurige verkrachtingsscène, welteverstaan).

OVERLEVINGSKANS 5/10. Afhankelijk van hoe zacht de sneeuw is waar ze op valt. Of ze breekt haar nek, of ze kan in het bos vluchten. Ook geen cadeau: Ramsay jaagt graag op meisjes in het bos.

Brandon Stark

STATUS verlamd.

WIE? De oudste Starkzoon.

WAAR ZAGEN WE HEM VOOR HET LAATST? In het vierde seizoen, toen hij met zijn gezelschap eindelijk de duizend jaar oude Three-Eyed Raven vond. Bleef daarna een seizoen lang vermist.

OVERLEVINGSKANS 7/10. Zijn terugkeer kan nog nuttig zijn voor het verhaal want dankzij zijn training bij de Three-Eyed Raven heeft hij zijn krachten verder ontwikkeld en krijgt hij nu visioenen over verleden en toekomst. In een van die visioenen zou een cruciaal personage opduiken.

Rickon Stark

STATUS wazig.

WIE? Ned en Catelyn Stark hadden nog een zoon. Ho maar! Waren we al compleet vergeten.

WAAR ZAGEN WE HEM VOOR HET LAATST? In seizoen vier. Of was het nu drie? Enfin, maakt niet uit.

OVERLEVINGSKANS 4/10. Volgens de laatste geruchten is de jongen vermoord, maar George R.R. Martin weet wel beter. Laat ons hopen dat het zesde seizoen duidelijkheid brengt.

Robb Stark

Game of Thrones. Aflevering 4 (seizoen 2) op 22/09/2013: 'Garden of Bones'. Op de foto: Richard Madden (Robb Stark).

STATUS dood.

WIE? De oudste zoon van Ned en Catelyn Stark.

WAAR ZAGEN WE HEM VOOR HET LAATST? Op een fout uitgedraaid huwelijk.

OVERLEVINGSKANS 0/10. Of hebt u The Red Wedding niet gezien?

Zondag 20/11, 21.00, Q2