Braeckman zal op 19 december, samen met Philip Freriks, de spellingwedstrijd in goede banen leiden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt door Canvas bevestigd in een persbericht.

Freek Braeckman deed in 2011 zelf als 'prominente Vlaming' mee aan Het Groot Dictee en eindigde toen op een gedeelde eerste plaats met vier fouten, de beste prestatie ooit bij de prominenten .

Naast de nieuwe presentator zijn er dit jaar nog enkele andere vernieuwingen. Zo zal het wedstrijdelement tussen Nederland en Vlaanderen meer uitgespeeld worden. Er komt een Nederlands en een Belgisch vak, waarin prominenten en krantenlezers uit elk land bij elkaar zitten. Een échte Holland-België van de spelling, aldus Canvas. Verder is er een wildcard voor de winnaar van Het Groot Dictee onder studenten Nederlands in enkele Oost-Europese landen, waar het dictee zeer populair is.

Het Groot Dictee vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 december en wordt geschreven door de Vlaamse auteur Lieve Joris. (Belga/DB)

Braeckman zal op 19 december, samen met Philip Freriks, de spellingwedstrijd in goede banen leiden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt door Canvas bevestigd in een persbericht. Freek Braeckman deed in 2011 zelf als 'prominente Vlaming' mee aan Het Groot Dictee en eindigde toen op een gedeelde eerste plaats met vier fouten, de beste prestatie ooit bij de prominenten . Naast de nieuwe presentator zijn er dit jaar nog enkele andere vernieuwingen. Zo zal het wedstrijdelement tussen Nederland en Vlaanderen meer uitgespeeld worden. Er komt een Nederlands en een Belgisch vak, waarin prominenten en krantenlezers uit elk land bij elkaar zitten. Een échte Holland-België van de spelling, aldus Canvas. Verder is er een wildcard voor de winnaar van Het Groot Dictee onder studenten Nederlands in enkele Oost-Europese landen, waar het dictee zeer populair is. Het Groot Dictee vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 december en wordt geschreven door de Vlaamse auteur Lieve Joris. (Belga/DB)