THE DEPARTED

Na Gangs of New York en The Aviator stonden Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese opnieuw samen op de set. Jonkies DiCaprio en Matt Damon krijgen in dit vernuftige misdaadepos veel sardonisch weerwerk van Jack Nicholson, als een gangsterkoning die zijn troon bedreigd ziet.

20.35u, VIER. Martin Scorsese, USA-HK 2006

MILLION DOLLAR BABY

Clint Eastwood, als een verbitterde gymbaas, gaat ruwe boksdiamant Hilary Swank coachen. Ultraklassiek en sober, en toch slaat Eastwood je knock-out. Dit euthanasiedrama is opmerkelijk moedig en provocerend, zeker als je bedenkt hoe gevoelig het onderwerp in de VS ligt. Met 'Million Dollar Baby' won Eastwood in zowat elke grote categorie van de Oscars.

21.04u, Canvas. Clint Eastwood, USA 2004

KILL BILL: VOL.1

Tarantino recycleert in deze briljante wraaksaga met panache uit zowel de yakuza- als de martialartsfilm, uit de spaghettiwestern en de giallo. Pulp Fiction-vamp Uma Thurman is geweldig als Black Mamba, een ex-huurmoordenares die in Bruce Lee-pak en met zwaard met haar voormalige collegae afrekent.

21.40u, NPO3. Quentin Tarantino, USA 2003

PRODUCED BY GEORGE MARTIN

Britse documentaire van Francis Hanley over de legendarische muziekproducer Sir George Martin die in maart op 90-jarige leeftijd overleed. Martin, ook wel de 'vijfde Beatle' genoemd, was van groot belang voor de successen van de fab four. Met uitzondering van 'Let it be' producete hij elke Beatles-plaat nadat hij hen in 1962 aan hun eerste platencontract hielp. Bovendien was hij mede verantwoordelijk voor hun typische sound.

Deze docu is een intiem portret van Martin, met talloze clips van de artiesten met wie hij heeft samengewerkt en bijdrages van onder meer Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Michael Palin en Jeff Beck.

23.14u, Canvas. Francis Hanley, 2011

© Reuters
Na Gangs of New York en The Aviator stonden Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese opnieuw samen op de set. Jonkies DiCaprio en Matt Damon krijgen in dit vernuftige misdaadepos veel sardonisch weerwerk van Jack Nicholson, als een gangsterkoning die zijn troon bedreigd ziet. 20.35u, VIER. Martin Scorsese, USA-HK 2006Clint Eastwood, als een verbitterde gymbaas, gaat ruwe boksdiamant Hilary Swank coachen. Ultraklassiek en sober, en toch slaat Eastwood je knock-out. Dit euthanasiedrama is opmerkelijk moedig en provocerend, zeker als je bedenkt hoe gevoelig het onderwerp in de VS ligt. Met 'Million Dollar Baby' won Eastwood in zowat elke grote categorie van de Oscars.21.04u, Canvas. Clint Eastwood, USA 2004 Tarantino recycleert in deze briljante wraaksaga met panache uit zowel de yakuza- als de martialartsfilm, uit de spaghettiwestern en de giallo. Pulp Fiction-vamp Uma Thurman is geweldig als Black Mamba, een ex-huurmoordenares die in Bruce Lee-pak en met zwaard met haar voormalige collegae afrekent.21.40u, NPO3. Quentin Tarantino, USA 2003Britse documentaire van Francis Hanley over de legendarische muziekproducer Sir George Martin die in maart op 90-jarige leeftijd overleed. Martin, ook wel de 'vijfde Beatle' genoemd, was van groot belang voor de successen van de fab four. Met uitzondering van 'Let it be' producete hij elke Beatles-plaat nadat hij hen in 1962 aan hun eerste platencontract hielp. Bovendien was hij mede verantwoordelijk voor hun typische sound. Deze docu is een intiem portret van Martin, met talloze clips van de artiesten met wie hij heeft samengewerkt en bijdrages van onder meer Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Michael Palin en Jeff Beck.23.14u, Canvas. Francis Hanley, 2011