Emoties alom in de aflevering 'Life of Brian' uit de animatiereeks Family Guy die afgelopen weekend op de Amerikaanse beeldbuis verscheen. Brian Griffin, de pratende hond met een flinke bagage aan kwaliteiten én een van de hoofdpersonages, is niet meer. De intellectuele vierpoter werd tijdens de speeltijd door een truck omvergereden en overleed aan zijn verwondingen.

Brian (ingesproken door bedenker Seth MacFarlane) draait al mee sinds de pilootaflevering van de reeks, toen hij door Peter Griffin op straat werd gevonden en vriendelijk werd uitgenodigd om mee bij de familie een hapje te komen eten. Naast de typische hondentrekjes was hij ook een culturele veelvraat: hij las onder meer de krant, schreef essays, boeken en artikels voor The New York Times, dronk ook koffie en sterke drank, en had politieke voorkeuren. Maar hij was in de eerste plaats de beste vriend van Peter, de Family Guy.

Waarom MacFarlane en de producers van Family Guy de sympathieke Brian laten verdwijnen in de reeks is niet duidelijk. Na de emotionele aflevering bracht Fox hulde aan de kranige mensenhond met dit filmpje. Neem er gerust een zakdoek bij. (DB)

Emoties alom in de aflevering 'Life of Brian' uit de animatiereeks Family Guy die afgelopen weekend op de Amerikaanse beeldbuis verscheen. Brian Griffin, de pratende hond met een flinke bagage aan kwaliteiten én een van de hoofdpersonages, is niet meer. De intellectuele vierpoter werd tijdens de speeltijd door een truck omvergereden en overleed aan zijn verwondingen.Brian (ingesproken door bedenker Seth MacFarlane) draait al mee sinds de pilootaflevering van de reeks, toen hij door Peter Griffin op straat werd gevonden en vriendelijk werd uitgenodigd om mee bij de familie een hapje te komen eten. Naast de typische hondentrekjes was hij ook een culturele veelvraat: hij las onder meer de krant, schreef essays, boeken en artikels voor The New York Times, dronk ook koffie en sterke drank, en had politieke voorkeuren. Maar hij was in de eerste plaats de beste vriend van Peter, de Family Guy. Waarom MacFarlane en de producers van Family Guy de sympathieke Brian laten verdwijnen in de reeks is niet duidelijk. Na de emotionele aflevering bracht Fox hulde aan de kranige mensenhond met dit filmpje. Neem er gerust een zakdoek bij. (DB)