De Canadese acteur Cory Monteith, die zaterdag dood werd aangetroffen in een hotel in Vancouver, is overleden aan een overdosis drugs en alcohol. Dat heeft de wetsdokter meegedeeld.

De ster uit de Amerikaanse serie "Glee" was 31 jaar. "Op dit moment van het onderzoek wijzen de bewijzen op een droevig en tragisch ongeval", zegt Barbara McLintock, de woordvoerster van de wetsdokter, in een op het internet verspreide videoboodschap. "De dood werd veroorzaakt door een cocktail van drugs, vooral heroïne, en ook alcohol."

Het was al langer bekend dat Monteith, die in "Glee" de rol speelt van Finn Hudson, drugsproblemen had. Hij werd eerder al opgenomen in een ontwenningskliniek. (Belga/KS)


De Canadese acteur Cory Monteith, die zaterdag dood werd aangetroffen in een hotel in Vancouver, is overleden aan een overdosis drugs en alcohol. Dat heeft de wetsdokter meegedeeld. De ster uit de Amerikaanse serie "Glee" was 31 jaar. "Op dit moment van het onderzoek wijzen de bewijzen op een droevig en tragisch ongeval", zegt Barbara McLintock, de woordvoerster van de wetsdokter, in een op het internet verspreide videoboodschap. "De dood werd veroorzaakt door een cocktail van drugs, vooral heroïne, en ook alcohol." Het was al langer bekend dat Monteith, die in "Glee" de rol speelt van Finn Hudson, drugsproblemen had. Hij werd eerder al opgenomen in een ontwenningskliniek. (Belga/KS)