De nieuwe animatieserie 'Prinses Elena van Avalor' voert de eerste Disney-protagonist op met Zuid-Amerikaanse trekken. Ze zal haar intrede doen in de bestaande serie 'Sofia the First' waarna de 16-jarige latina-prinses haar eigen serie krijgt. De reeks zal zich afspelen in een sprookjeswereld die zich baseert op een mix van Zuid-Amerikaanse culturen.

Controverse

Met deze nieuwe prinses geeft Disney gehoor aan de Zuid-Amerikaanse fans die al jaren wachten op een hoofdpersonage waaraan ze zich kunnen spiegelen. Even was er sprake van dat prinses Sofia een latina was, maar met haar bleke huid en blauwe ogen paste ze niet in het plaatje. Disney wees er toen op dat hun sprookjeswerelden fictief zijn en dat hun personages hints bevatten naar verschillende culturele achtergronden. Toch kondigen ze Elena nu aan als een prinses die geïnspireerd werd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse culturen.

Elena zal voor het eerst haar opwachting maken in een aflevering van 'Sofia the First' in 2016. Hierna krijgt ze haar eigen reeks. De prinses wordt omschreven als een dapper, zorgzaam, grappig en slim meisje. Hoewel ze een zelfzekere tiener speelt, zijn 2- tot 7-jarigen het doelpubliek van de reeks. (LP)

De nieuwe animatieserie 'Prinses Elena van Avalor' voert de eerste Disney-protagonist op met Zuid-Amerikaanse trekken. Ze zal haar intrede doen in de bestaande serie 'Sofia the First' waarna de 16-jarige latina-prinses haar eigen serie krijgt. De reeks zal zich afspelen in een sprookjeswereld die zich baseert op een mix van Zuid-Amerikaanse culturen.ControverseMet deze nieuwe prinses geeft Disney gehoor aan de Zuid-Amerikaanse fans die al jaren wachten op een hoofdpersonage waaraan ze zich kunnen spiegelen. Even was er sprake van dat prinses Sofia een latina was, maar met haar bleke huid en blauwe ogen paste ze niet in het plaatje. Disney wees er toen op dat hun sprookjeswerelden fictief zijn en dat hun personages hints bevatten naar verschillende culturele achtergronden. Toch kondigen ze Elena nu aan als een prinses die geïnspireerd werd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse culturen. Elena zal voor het eerst haar opwachting maken in een aflevering van 'Sofia the First' in 2016. Hierna krijgt ze haar eigen reeks. De prinses wordt omschreven als een dapper, zorgzaam, grappig en slim meisje. Hoewel ze een zelfzekere tiener speelt, zijn 2- tot 7-jarigen het doelpubliek van de reeks. (LP)