Dimitri Bontinck is furieus nadat 'De Ideale Wereld' in de archieven dook, oude beelden van Jejoen en vader Dimitri oprakelde en de spot dreef met de twee.

Het satirische actualiteitenprogramma opende maandag het nieuwe seizoen met onder meer het bewuste eerste deel van 'Jadicalisejing', waarin misdaadreporter Jelle De Beule 'het radicaliseringsproces van Jejoen wilde reconstrueren'. Dinsdag verscheen 'pajt 2'. De seizoensstart bezorgde 'De Ideale Wereld' meteen de beste kijkcijfers tot nog toe.

Het programma toonde archiefbeelden waarin de ex-Syriëstrijder in 2010 deelnam aan de VT4-talentenjacht 'Move Like Michael Jackson'. Ook vader Dimitri, met zonnebril, komt in beeld als 'mental coach' en 'personal assistant' van de jonge Jejoen (zie lager).

Totaal onaanvaardbaar volgens vader Bontinck. 'Zonder toestemming, zonder ons te contacteren, maken ze ons belachelijk. Ik begrijp dat alle internationaal bekende figuren wel eens onderwerp zijn van satire. Maar dit gaat me te ver', reageert hij in De Standaard. 'Ik bekijk met mijn advocaten of ik hen een proces kan aandoen.'

Volgens VIER-woordvoerder Kristof Demasure is er echter geen vuiltje aan de lucht. Hij benadrukt het satirische karakter van het programma: 'Alle mensen die in de actualiteit aanwezig zijn, kunnen erin voorkomen. Hij moet zich niet geviseerd voelen', zegt hij aan De Redactie.

Volgens erevrederechter en justitiewatcher Jan Nolf is het tonen van de archiefbeelden niet strafbaar, wel wrang, zo tweette hij.

Dimitri Bontinck is furieus nadat 'De Ideale Wereld' in de archieven dook, oude beelden van Jejoen en vader Dimitri oprakelde en de spot dreef met de twee. Het satirische actualiteitenprogramma opende maandag het nieuwe seizoen met onder meer het bewuste eerste deel van 'Jadicalisejing', waarin misdaadreporter Jelle De Beule 'het radicaliseringsproces van Jejoen wilde reconstrueren'. Dinsdag verscheen 'pajt 2'. De seizoensstart bezorgde 'De Ideale Wereld' meteen de beste kijkcijfers tot nog toe.Het programma toonde archiefbeelden waarin de ex-Syriëstrijder in 2010 deelnam aan de VT4-talentenjacht 'Move Like Michael Jackson'. Ook vader Dimitri, met zonnebril, komt in beeld als 'mental coach' en 'personal assistant' van de jonge Jejoen (zie lager). Totaal onaanvaardbaar volgens vader Bontinck. 'Zonder toestemming, zonder ons te contacteren, maken ze ons belachelijk. Ik begrijp dat alle internationaal bekende figuren wel eens onderwerp zijn van satire. Maar dit gaat me te ver', reageert hij in De Standaard. 'Ik bekijk met mijn advocaten of ik hen een proces kan aandoen.'Volgens VIER-woordvoerder Kristof Demasure is er echter geen vuiltje aan de lucht. Hij benadrukt het satirische karakter van het programma: 'Alle mensen die in de actualiteit aanwezig zijn, kunnen erin voorkomen. Hij moet zich niet geviseerd voelen', zegt hij aan De Redactie.Volgens erevrederechter en justitiewatcher Jan Nolf is het tonen van de archiefbeelden niet strafbaar, wel wrang, zo tweette hij.