Digitaal wordt geen doel op zich, zegt Lembrechts. "Maar als de Vlaming meer digitaal wil consumeren, dan moeten we maken dat we mee zijn." De bocht naar een meer digitale omroep is intussen ingezet. De testfase start binnenkort en in januari wordt VRT-Nu, een digitale videospeler waarmee de Vlaming om het even waar en wanneer zijn favoriete programma's kan bekijken, gelanceerd. De app van VRT-Nu volgt in april.

In 2017 wordt niet alleen het digitale platform gelanceerd, maar krijgt de openbare omroep ook een nieuw logo én wordt de website deredactie.be omgedoopt in vrtnieuws.be. Dat is een logische keuze, aldus Lembrechts. "De VRT als merknaam heeft veel meer weerklank in het hoofd van de gebruiker dan deredactie.be. De bedoeling is om het merk VRT opnieuw meer prominentie te geven als koepelmerk en kwaliteitsgegeven." (Belga)

Digitaal wordt geen doel op zich, zegt Lembrechts. "Maar als de Vlaming meer digitaal wil consumeren, dan moeten we maken dat we mee zijn." De bocht naar een meer digitale omroep is intussen ingezet. De testfase start binnenkort en in januari wordt VRT-Nu, een digitale videospeler waarmee de Vlaming om het even waar en wanneer zijn favoriete programma's kan bekijken, gelanceerd. De app van VRT-Nu volgt in april. In 2017 wordt niet alleen het digitale platform gelanceerd, maar krijgt de openbare omroep ook een nieuw logo én wordt de website deredactie.be omgedoopt in vrtnieuws.be. Dat is een logische keuze, aldus Lembrechts. "De VRT als merknaam heeft veel meer weerklank in het hoofd van de gebruiker dan deredactie.be. De bedoeling is om het merk VRT opnieuw meer prominentie te geven als koepelmerk en kwaliteitsgegeven." (Belga)