'De Vlaamse Prince' heeft deze zomer nog enkele fijne optredens op het programma staan: 8/8 staat hij op Jour Tibour in Nijlen, op 13/8 op Feest in het Park in Oudenaarde (te horen in 'All Areas' op Studio Brussel op 14/8 vanaf 20.00) en op 14/8 op Marktrock in Leuven.

Stevie Wonder in Sesame Street
Oké, ik was er zelf 'min drie' in 1973, maar het blijft memorabel. (Lacht) De ongelooflijke funky Stevie Wonder is te gast in Sesame Street en brengt een heerlijke liveversie van Superstition. Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen dertig jaar geleden al gewone goede muziek voorschotelen. Het jonge publiek gaat volledig uit zijn dak.

Kreatief met Kurk: Maanzaadstraat

En dan een parodie op Sesamstraat: zowat het grappigste tv-moment van de voorbije 25 jaar. Ik ben dol op het werk van Arjan Ederveen, die mij op een ogenschijnlijk eenvoudige manier telkens weer weet te ontroeren. Deze sketch toont tv zoals ik die het liefste heb: Ederveen en Tosca Niterink spelen met de verwachtingen, zetten de kijker op het verkeerde been en levert vooral een prachtige kritiek op het medium zelf.

Van Vlees en Bloed
Wat Vlaamse series betreft, is deze reeks een absolute topper. Voor een onregelmatige tv-kijker als ik zijn dvd-boxen een zegen, zo heb ik Van Vlees en Bloed op nog geen drie dagen helemaal uitgekeken. Herkenbaar, ontroerend, absurd... enfin, je kunt er heel wat lovende woorden voor verzinnen. Afgaand op de gewonnen prijzen ben ik niet de enige die er enorm van genoten heeft. Ik kijk al uit naar hun volgende project!

De Wereld draait door
Naast het journaal moet dit mijn vaakst bekeken programma zijn. Matthijs van Nieuwkerk is de ideale presentator. De man is zo snel - soms misschien te snel - weet enorm veel over de uiteenlopende onderwerpen die aan zijn tafel aan bod komen. Toch geniet ik er het meest van als hij zich zonder schroom door een van zijn gasten laat inpakken en met zijn mond vol tanden komt te staan. Naar verluidt zouden ze een Vlaamse versie willen lanceren. Ik kan moeilijk geloven dat een Vlaming even ad rem zal reageren, maar we'll see!

Stevie Wonder in Sesame Street Oké, ik was er zelf 'min drie' in 1973, maar het blijft memorabel. (Lacht) De ongelooflijke funky Stevie Wonder is te gast in Sesame Street en brengt een heerlijke liveversie van Superstition. Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen dertig jaar geleden al gewone goede muziek voorschotelen. Het jonge publiek gaat volledig uit zijn dak. Kreatief met Kurk: Maanzaadstraat En dan een parodie op Sesamstraat: zowat het grappigste tv-moment van de voorbije 25 jaar. Ik ben dol op het werk van Arjan Ederveen, die mij op een ogenschijnlijk eenvoudige manier telkens weer weet te ontroeren. Deze sketch toont tv zoals ik die het liefste heb: Ederveen en Tosca Niterink spelen met de verwachtingen, zetten de kijker op het verkeerde been en levert vooral een prachtige kritiek op het medium zelf. Van Vlees en Bloed Wat Vlaamse series betreft, is deze reeks een absolute topper. Voor een onregelmatige tv-kijker als ik zijn dvd-boxen een zegen, zo heb ik Van Vlees en Bloed op nog geen drie dagen helemaal uitgekeken. Herkenbaar, ontroerend, absurd... enfin, je kunt er heel wat lovende woorden voor verzinnen. Afgaand op de gewonnen prijzen ben ik niet de enige die er enorm van genoten heeft. Ik kijk al uit naar hun volgende project! De Wereld draait door Naast het journaal moet dit mijn vaakst bekeken programma zijn. Matthijs van Nieuwkerk is de ideale presentator. De man is zo snel - soms misschien te snel - weet enorm veel over de uiteenlopende onderwerpen die aan zijn tafel aan bod komen. Toch geniet ik er het meest van als hij zich zonder schroom door een van zijn gasten laat inpakken en met zijn mond vol tanden komt te staan. Naar verluidt zouden ze een Vlaamse versie willen lanceren. Ik kan moeilijk geloven dat een Vlaming even ad rem zal reageren, maar we'll see!