Stijn Kolacny is een van de eerste BV's die zijn kookkunsten mag etaleren in Masterchef, vanaf maandag 28 juni om 20.25 op vtm.

Terloops
Veel mochten we thuis niet naar tv kijken, maar elke zaterdag keken we met het hele gezin naar dit humaninterestprogramma avant la lettre. Daarin kwamen de verhalen van de gewone Vlaming aan bod, een beetje zoals recenter Afrit 9. Ik houd er goede herinneringen aan over - net zoals aan Carolientje en Kapitein Snorrebaard trouwens.

Battlestar Gallactica
Vroeger was ik verknocht aan Star Trek - de originele versie - en nu aan Battlestar Galactica, de remake dan. (Lacht) Ik ben nu eenmaal een sciencefictionfan. Soms vind ik de reeks wat te filosofisch, maar ze zegt wel heel zinnige dingen over intermenselijke relaties. Los daarvan zijn de luchtgevechten gewoon geweldig.

Six Feet Under
Tv gaat me snel vervelen, maar dat geldt absoluut niet voor deze fantastische, vooral ook cinematografisch mooie reeks over een familie die haar begrafeniscentrum draaiende probeert te houden. De serie is tegelijk erg Amerikaans én on-Amerikaans. Door sommige thema's als homoseksualiteit verrassend expliciet te verbeelden werpt ze immers een blik op de hypocrisie van de hedendaagse VS.

Meneer Doktoor
Alleen al om de begingeneriek het bekijken waard. Als zoon van een huisarts vond ik het misschien extra fijn om naar te kijken, maar in deze tijden van snelle tv was het echt een verademing. Ongelooflijk mooi om te zien hoe die oude huisdokters met veel humor en erg boeiend over hun loopbaan vertelden. Bovendien schetste het een goed beeld van het Vlaanderen van de jaren 60.

Terloops Veel mochten we thuis niet naar tv kijken, maar elke zaterdag keken we met het hele gezin naar dit humaninterestprogramma avant la lettre. Daarin kwamen de verhalen van de gewone Vlaming aan bod, een beetje zoals recenter Afrit 9. Ik houd er goede herinneringen aan over - net zoals aan Carolientje en Kapitein Snorrebaard trouwens. Battlestar Gallactica Vroeger was ik verknocht aan Star Trek - de originele versie - en nu aan Battlestar Galactica, de remake dan. (Lacht) Ik ben nu eenmaal een sciencefictionfan. Soms vind ik de reeks wat te filosofisch, maar ze zegt wel heel zinnige dingen over intermenselijke relaties. Los daarvan zijn de luchtgevechten gewoon geweldig. Six Feet Under Tv gaat me snel vervelen, maar dat geldt absoluut niet voor deze fantastische, vooral ook cinematografisch mooie reeks over een familie die haar begrafeniscentrum draaiende probeert te houden. De serie is tegelijk erg Amerikaans én on-Amerikaans. Door sommige thema's als homoseksualiteit verrassend expliciet te verbeelden werpt ze immers een blik op de hypocrisie van de hedendaagse VS. Meneer Doktoor Alleen al om de begingeneriek het bekijken waard. Als zoon van een huisarts vond ik het misschien extra fijn om naar te kijken, maar in deze tijden van snelle tv was het echt een verademing. Ongelooflijk mooi om te zien hoe die oude huisdokters met veel humor en erg boeiend over hun loopbaan vertelden. Bovendien schetste het een goed beeld van het Vlaanderen van de jaren 60.