Mathias Coppens gaat vanaf 1 maart weer voor cupido spelen in de tv-reeks All you need is love. Zijn favoriete tv-momenten.

Praktisch: All You Need is Love - Seizoen 2, maandag 1/3, 20.40 - vtm

Billy Connolly: 'Was it something I said?'

Deze Schotse comedian is mijn absolute favoriet. Deze zaalshow heb ik al ettelijke keren herbekeken, en nog steeds rol ik haast uit de zetel van het lachen. Het verhaal over 'the worst pain known to men' is hilarisch. Connolly is een fantastische verteller en zijn sappige accent overgiet het geheel al seen sappige bruine saus. Onlangs ben ik speciaal naar Londen getrokken om hem live aan het werk te zien: legendarisch!

Dark side of The Moon, (William Karel)

In dit Frans docudrama wordt beweerd dat de landing van de Apollo 11 op de maan door de NASA gefaket werd. Stanley Kubrick zou de maanlanding gefilmd hebben in een studio met de hulp van lenzen van de CIA. Deze mockumentary is zo goed opgebouwd dat je echt begint te twijfelen aan de waarheid - mede dankzij de getuigenissen van mensen als Kissinger, Rumsfeld en Kubricks weduwe. Ik herinner me lichte tumult na de uitzending. Geweldig voorbeeld van hoe manipulatief televisie kan zijn.

Planet Earth

Natuurdocumentaires roepen bij mij het ultieme zondagsgevoel op en dit is een van de vele reportages die ik vaak met mijn digicorder opneem. De monumentale vergezichten, de kracht van de natuur, de spectaculaire onderwater- en luchtbeelden en de wilde dieren in Planet Earth zijn memorabel. Als Peter Cremers (de stem van vele Canvasprogramma's; nvdr) deze reeks dan nog had ingesproken, was dit zeker mijn all time favourite natuurdocu geweest.

Meneer Doktoor (aflevering 9)

De laatste aflevering van deze fantastische reeks over huisartsen in Vlaanderen met de charismatische dokter Buytaert. De man blikt terug op zijn rijk gevulde leven, maar vooral de liefde voor zijn overleden vrouw en de manier waarop hij nog elke dag met haar deelde, hebben mij enorm geraakt. De hele reeks was bijzonder sterk, maar bij deze laatste aflevering hebben mij vrouw en ik tranen met tuiten gehuild. Bijzondere televisie. Een week later las ik dat dokter Buytaert overleden was.

Mathias Coppens gaat vanaf 1 maart weer voor cupido spelen in de tv-reeks All you need is love. Zijn favoriete tv-momenten.Praktisch: All You Need is Love - Seizoen 2, maandag 1/3, 20.40 - vtmBilly Connolly: 'Was it something I said?' Deze Schotse comedian is mijn absolute favoriet. Deze zaalshow heb ik al ettelijke keren herbekeken, en nog steeds rol ik haast uit de zetel van het lachen. Het verhaal over 'the worst pain known to men' is hilarisch. Connolly is een fantastische verteller en zijn sappige accent overgiet het geheel al seen sappige bruine saus. Onlangs ben ik speciaal naar Londen getrokken om hem live aan het werk te zien: legendarisch!Dark side of The Moon, (William Karel) In dit Frans docudrama wordt beweerd dat de landing van de Apollo 11 op de maan door de NASA gefaket werd. Stanley Kubrick zou de maanlanding gefilmd hebben in een studio met de hulp van lenzen van de CIA. Deze mockumentary is zo goed opgebouwd dat je echt begint te twijfelen aan de waarheid - mede dankzij de getuigenissen van mensen als Kissinger, Rumsfeld en Kubricks weduwe. Ik herinner me lichte tumult na de uitzending. Geweldig voorbeeld van hoe manipulatief televisie kan zijn. Planet Earth Natuurdocumentaires roepen bij mij het ultieme zondagsgevoel op en dit is een van de vele reportages die ik vaak met mijn digicorder opneem. De monumentale vergezichten, de kracht van de natuur, de spectaculaire onderwater- en luchtbeelden en de wilde dieren in Planet Earth zijn memorabel. Als Peter Cremers (de stem van vele Canvasprogramma's; nvdr) deze reeks dan nog had ingesproken, was dit zeker mijn all time favourite natuurdocu geweest. Meneer Doktoor (aflevering 9)De laatste aflevering van deze fantastische reeks over huisartsen in Vlaanderen met de charismatische dokter Buytaert. De man blikt terug op zijn rijk gevulde leven, maar vooral de liefde voor zijn overleden vrouw en de manier waarop hij nog elke dag met haar deelde, hebben mij enorm geraakt. De hele reeks was bijzonder sterk, maar bij deze laatste aflevering hebben mij vrouw en ik tranen met tuiten gehuild. Bijzondere televisie. Een week later las ik dat dokter Buytaert overleden was.