Bill Pertwee werd in 1926 geboren in het Engelse Buckinghamshire uit een Braziliaanse moeder en een Britse vader. Als kind trok hij samen met zijn ouders doorheen Groot-Brittannië, waardoor hij kennis maakte met veel verschillende scholen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stopte Pertwee met zijn opleiding, en besloot hij te gaan werken voor een organisatie dat delen voor het Britse gevechtsvliegtuig 'Spitfire' produceerde.

Dad's Army


In de jaren '60 verscheen Pertwee voor het eerst in komische radioseries als 'Beyond Our Ken' en 'Round the Horne'. Zijn rol in de BBC hitserie 'Dad's Army' betekende echter zijn grote doorbraak. Daarin vertolkte hij Warden Hodges, een simple groentenboer die het hogerop zoekt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie werd een groot succes, en bracht sterren als Arthur Lowe en John Le Mesurier voort.

Een nederig man
Pertwees agent, Meg Poole, maakte het nieuws van zijn overlijden bekend in The Daily Mail. De acteur zou last hebben gehad van een kortstondige ziekte. "Het was een erg fijne, intelligente man", zo voegde ze nog toe.

Ook Pertwees zoon, Jonathan James Pertwee, heeft enkel goede woorden over voor zijn vader. "Hij was erg toegewijd aan zijn naasten en zijn vrijwilligerswerk. Maar hij was ook een zeer nederig man, en was altijd dankbaar voor zijn geluk." (JD)

Bill Pertwee werd in 1926 geboren in het Engelse Buckinghamshire uit een Braziliaanse moeder en een Britse vader. Als kind trok hij samen met zijn ouders doorheen Groot-Brittannië, waardoor hij kennis maakte met veel verschillende scholen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stopte Pertwee met zijn opleiding, en besloot hij te gaan werken voor een organisatie dat delen voor het Britse gevechtsvliegtuig 'Spitfire' produceerde.Dad's Army In de jaren '60 verscheen Pertwee voor het eerst in komische radioseries als 'Beyond Our Ken' en 'Round the Horne'. Zijn rol in de BBC hitserie 'Dad's Army' betekende echter zijn grote doorbraak. Daarin vertolkte hij Warden Hodges, een simple groentenboer die het hogerop zoekt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie werd een groot succes, en bracht sterren als Arthur Lowe en John Le Mesurier voort. Een nederig man Pertwees agent, Meg Poole, maakte het nieuws van zijn overlijden bekend in The Daily Mail. De acteur zou last hebben gehad van een kortstondige ziekte. "Het was een erg fijne, intelligente man", zo voegde ze nog toe. Ook Pertwees zoon, Jonathan James Pertwee, heeft enkel goede woorden over voor zijn vader. "Hij was erg toegewijd aan zijn naasten en zijn vrijwilligerswerk. Maar hij was ook een zeer nederig man, en was altijd dankbaar voor zijn geluk." (JD)