De nieuwe zender is vanaf 21 januari te bekijken, zowel op tv als online. Hij zal een aanbod brengen van voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse kunstencentra, zoals De Singel, de AB en de Gentse Opera.

Begin januari wordt het volledige zendschema bekendgemaakt.

'De nieuwe zender zal gratis te bekijken zijn via VRT NU, Proximus en Telenet. Ik vind dat een schitterend initiatief van de zeven Vlaamse kunsteninstellingen', zei Jambon zaterdag. 'Bij Podium 19 kan je straks elke dag terecht voor een breed aanbod uit de Vlaamse cultuurhuizen.'

Proximus liet eind oktober al weten te werken aan een zender in samenwerking met de cultuursector. Volgens het bedrijf werd die sector vaak vergeten in de eerste coronagolf.

De nieuwe zender is vanaf 21 januari te bekijken, zowel op tv als online. Hij zal een aanbod brengen van voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse kunstencentra, zoals De Singel, de AB en de Gentse Opera. Begin januari wordt het volledige zendschema bekendgemaakt. 'De nieuwe zender zal gratis te bekijken zijn via VRT NU, Proximus en Telenet. Ik vind dat een schitterend initiatief van de zeven Vlaamse kunsteninstellingen', zei Jambon zaterdag. 'Bij Podium 19 kan je straks elke dag terecht voor een breed aanbod uit de Vlaamse cultuurhuizen.'Proximus liet eind oktober al weten te werken aan een zender in samenwerking met de cultuursector. Volgens het bedrijf werd die sector vaak vergeten in de eerste coronagolf.