De televisieserie 'Clan' over de moordzuchtige zussen Goethals krijgt een Amerikaanse versie. Productiehuis Caviar tekende deze week een deal voor een Amerikaanse remake van de serie.

De succesvolle VTM-serie 'Clan' over de vier zussen die een moord beramen en uitvoeren op een van hun schoonbroers krijgt binnenkort dus een Amerikaanse remake. Betaalzender A&E gaf de opdracht voor de Amerikaanse versie en Steve Blackman werd aangesteld als de man die de reeks van scenario tot het eindpunt overziet. Blackman is geen nobele onbekende. De Amerikaan werkte al mee aan verschillende successeries zoals 'Bones', 'Private Practice' en 'NYPD Blue'.

'We werden ook benaderd door HBO', zegt Malin-Sarah Gozin, de bedenkster van Clan. 'Maar we kozen uiteindelijk voor A&E, omdat we daar meer controle krijgen over het hele proces en vooral omdat bij A&E de kans veel groter is dat Clan in de bovenste schuif terechtkomt.'

De zussen Goethals veranderen in de Amerikaanse versie in de sisters Murphy. In welke mate de televisieserie zich verder nog zal aanpassen aan Amerikaanse normen is nog niet bekend.

Het Belgische productiehuis Ca¬viar zal, in samenwerking met studio eOne, optreden als executive producer. Zo blijft de serie deels een Belgische productie. (LP)

De televisieserie 'Clan' over de moordzuchtige zussen Goethals krijgt een Amerikaanse versie. Productiehuis Caviar tekende deze week een deal voor een Amerikaanse remake van de serie. De succesvolle VTM-serie 'Clan' over de vier zussen die een moord beramen en uitvoeren op een van hun schoonbroers krijgt binnenkort dus een Amerikaanse remake. Betaalzender A&E gaf de opdracht voor de Amerikaanse versie en Steve Blackman werd aangesteld als de man die de reeks van scenario tot het eindpunt overziet. Blackman is geen nobele onbekende. De Amerikaan werkte al mee aan verschillende successeries zoals 'Bones', 'Private Practice' en 'NYPD Blue'. 'We werden ook benaderd door HBO', zegt Malin-Sarah Gozin, de bedenkster van Clan. 'Maar we kozen uiteindelijk voor A&E, omdat we daar meer controle krijgen over het hele proces en vooral omdat bij A&E de kans veel groter is dat Clan in de bovenste schuif terechtkomt.' De zussen Goethals veranderen in de Amerikaanse versie in de sisters Murphy. In welke mate de televisieserie zich verder nog zal aanpassen aan Amerikaanse normen is nog niet bekend. Het Belgische productiehuis Ca¬viar zal, in samenwerking met studio eOne, optreden als executive producer. Zo blijft de serie deels een Belgische productie. (LP)