Björn Soenens wordt hoofdredacteur van Het journaal van de VRT. Hij volgt Wim Willems op, die onlangs een nieuwe functie opnam als manager van het HD-project bij de VRT. Soenens wordt verantwoordelijk voor alle televisiejournaals.

'Björn is een dynamische leider met veel gevoel voor hoe het televisienieuws van morgen moet worden gemaakt. Hij heeft een sterk journalistiek en multimediaal track record', zegt Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur van de VRT-Nieuwsdienst. 'Ik heb hem als chef buitenland en als chef journaal leren waarderen als een veeleisende vakman, die erin slaagt om een groep naar een nog hoger niveau te tillen. 'De journaals van VRT Nieuws zijn dagelijks voor gemiddeld 1,6 miljoen Vlamingen de betrouwbare gids, met de juiste feiten en de verhelderende duiding. Björn is de geknipte man om Het journaal daarin nog verder te laten excelleren.'

'Alle goeds wordt geboren uit lust en goesting. Ik ben trots op de journaalploeg', aldus Soenens. 'Het is niet de hoofdredacteur die Het journaal maakt, maar de ploeg van getalenteerde en gemotiveerde journalisten, regisseurs, cameralui, producers en monteurs die het beste van zichzelf geven. We gaan samen het nieuws belichten vanuit de bril van de kijker. Wat betekent beleid voor zijn of haar leven? Dat is de missie van alle journalisten bij het VRT-journaal.

Björn Soenens startte zijn carrière op de VRT bij Radio 2 West-Vlaanderen in 1991. Vier jaar later maakte hij de overstap van radio naar televisie. De laatste jaren was hij onder meer chef algemene verslaggeving en chef buitenland bij het tv-journaal. Bij het grote publiek is Soenens ook bekend als Amerika-watcher van de VRT. (DB)

Björn Soenens wordt hoofdredacteur van Het journaal van de VRT. Hij volgt Wim Willems op, die onlangs een nieuwe functie opnam als manager van het HD-project bij de VRT. Soenens wordt verantwoordelijk voor alle televisiejournaals. 'Björn is een dynamische leider met veel gevoel voor hoe het televisienieuws van morgen moet worden gemaakt. Hij heeft een sterk journalistiek en multimediaal track record', zegt Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur van de VRT-Nieuwsdienst. 'Ik heb hem als chef buitenland en als chef journaal leren waarderen als een veeleisende vakman, die erin slaagt om een groep naar een nog hoger niveau te tillen. 'De journaals van VRT Nieuws zijn dagelijks voor gemiddeld 1,6 miljoen Vlamingen de betrouwbare gids, met de juiste feiten en de verhelderende duiding. Björn is de geknipte man om Het journaal daarin nog verder te laten excelleren.' 'Alle goeds wordt geboren uit lust en goesting. Ik ben trots op de journaalploeg', aldus Soenens. 'Het is niet de hoofdredacteur die Het journaal maakt, maar de ploeg van getalenteerde en gemotiveerde journalisten, regisseurs, cameralui, producers en monteurs die het beste van zichzelf geven. We gaan samen het nieuws belichten vanuit de bril van de kijker. Wat betekent beleid voor zijn of haar leven? Dat is de missie van alle journalisten bij het VRT-journaal. Björn Soenens startte zijn carrière op de VRT bij Radio 2 West-Vlaanderen in 1991. Vier jaar later maakte hij de overstap van radio naar televisie. De laatste jaren was hij onder meer chef algemene verslaggeving en chef buitenland bij het tv-journaal. Bij het grote publiek is Soenens ook bekend als Amerika-watcher van de VRT. (DB)