Volgens het gerechtelijke document dat maandag door de Amerikaanse autoriteiten openbaar werd gemaakt op de juridische overheidssite pacer.gov, geeft Bill Cosby toe dat hij in 1976 aan "minstens één" jonge vrouw het bedwelmende middel methaqualon had toegediend. Cosby bekende de feiten in september 2005, toen hij ondervraagd werd door de advocate van Andrea Constand, een gewezen directrice van de baketbalclub van de Temple University.

Cosby heeft aan die universiteit gestudeerd en was er ook lid van de raad van bestuur. In december vorig jaar moest hij zijn functie daar echter opgeven toen er meerdere beschuldigingen van verkrachting tegen hem werden geuit. Andrea Constand had in 2005 al een klacht tegen de acteur ingediend, maar het was toen niet tot een vervolging gekomen. De advocaten van Cosby hebben lange tijd geprobeerd om de verspreiding van het tien jaar oude document tegen te houden.

Vorig jaar hebben meer dan twintig vrouwen aangegeven dat ze verdoofd en vervolgens aangerand werden door de inmiddels 77-jarige Cosby. Veel van die feiten zijn ondertussen verjaard. Cosby heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Volgens het gerechtelijke document dat maandag door de Amerikaanse autoriteiten openbaar werd gemaakt op de juridische overheidssite pacer.gov, geeft Bill Cosby toe dat hij in 1976 aan "minstens één" jonge vrouw het bedwelmende middel methaqualon had toegediend. Cosby bekende de feiten in september 2005, toen hij ondervraagd werd door de advocate van Andrea Constand, een gewezen directrice van de baketbalclub van de Temple University. Cosby heeft aan die universiteit gestudeerd en was er ook lid van de raad van bestuur. In december vorig jaar moest hij zijn functie daar echter opgeven toen er meerdere beschuldigingen van verkrachting tegen hem werden geuit. Andrea Constand had in 2005 al een klacht tegen de acteur ingediend, maar het was toen niet tot een vervolging gekomen. De advocaten van Cosby hebben lange tijd geprobeerd om de verspreiding van het tien jaar oude document tegen te houden. Vorig jaar hebben meer dan twintig vrouwen aangegeven dat ze verdoofd en vervolgens aangerand werden door de inmiddels 77-jarige Cosby. Veel van die feiten zijn ondertussen verjaard. Cosby heeft de aantijgingen altijd ontkend.