Netflix duwt er deze maand nog een nieuwe tv-reeks bij. Vanaf 28 augustus zoomt de streamingdienst in tien afleveringen in op het leven van één van de grootste drugsbarons in de geschiedenis van de moderne misdaad: Pablo Escobar.

De Colombiaan begon zijn criminele carrière met het stelen van grafstenen, maar schakelde snel een versnelling hoger met de handel in cocaïne, bouwde een drugsimperium uit en ruimde zijn obstakels zoveel als mogelijk uit de weg. Tijdens zijn 'hoogdagen' controleerde Escobar en zijn geweldadige Medellínkartel zowat 80 procent van de wereldwijde handel in het witte poeder, goed voor ongeveer 1 miljoen dollar per dag aan inkomsten. Hij schopte het volgens Forbes tot de op zeven na rijkste man op aarde.

'Narcos', zoals de original heet, draait rond de (bloederige) oorlog tussen bevreesde drugs-kingpins en internationale ordediensten, met drugs en veel geld als inzet. De Braziliaanse acteur Wagner Moura kruipt in de huid van de beruchte man met de snor. Op zijn pad kruist hij onder meer Boyd Holbrook (Gone Girl) en Pedro Pascal (Game of Thrones) als de real-life DEA-agenten Steve Murphy en Javier Peña. Bekijk de nieuwe trailer, in Al Capone-stijl. (DB)

Netflix duwt er deze maand nog een nieuwe tv-reeks bij. Vanaf 28 augustus zoomt de streamingdienst in tien afleveringen in op het leven van één van de grootste drugsbarons in de geschiedenis van de moderne misdaad: Pablo Escobar. De Colombiaan begon zijn criminele carrière met het stelen van grafstenen, maar schakelde snel een versnelling hoger met de handel in cocaïne, bouwde een drugsimperium uit en ruimde zijn obstakels zoveel als mogelijk uit de weg. Tijdens zijn 'hoogdagen' controleerde Escobar en zijn geweldadige Medellínkartel zowat 80 procent van de wereldwijde handel in het witte poeder, goed voor ongeveer 1 miljoen dollar per dag aan inkomsten. Hij schopte het volgens Forbes tot de op zeven na rijkste man op aarde. 'Narcos', zoals de original heet, draait rond de (bloederige) oorlog tussen bevreesde drugs-kingpins en internationale ordediensten, met drugs en veel geld als inzet. De Braziliaanse acteur Wagner Moura kruipt in de huid van de beruchte man met de snor. Op zijn pad kruist hij onder meer Boyd Holbrook (Gone Girl) en Pedro Pascal (Game of Thrones) als de real-life DEA-agenten Steve Murphy en Javier Peña. Bekijk de nieuwe trailer, in Al Capone-stijl. (DB)