'Alleen een van de grootste kostuumdesigners kan gekleed als dakloze naar een prijzengala komen', lachte gastheer Stephen Fry met Jenny Beavan, toen die, gehuld in een wit t-shirt en een zwarte leren jas, haar BAFTA voor beste kostuumontwerper in ontvangst kwam nemen voor haar verdienste in Mad Max: Fury Road.

Jenny Beavan met haar BAFTA.

Vele gebruikers waren niet met die uitspraak opgezet en reageerden verontwaardigd. 'Aan de tragische figuren die denken dat Jenny Beavan een dakloze noemen een belediging was: ze is een goede vriendin van mij en ze snapt het', diende Fry hen van antwoord.

Maar toen de sfeer op Twitter ook na die tweet grimmig bleef, schreef Fry een veel minder beschaafd bericht - waarin het f-woord primeerde, zie onderstaande foto - en gaf hij er enkele ogenblikken later de brui aan op Twitter. Sindsdien is zijn account niet meer beschikbaar.

Gelukkig voor Fry vinden heel wat Twitteraars dat dergelijke grappen wél moeten kunnen, en heeft presentator Jonathan Ross al een oproep gedaan om Fry terug online te krijgen.

Jelle Geuns

'Alleen een van de grootste kostuumdesigners kan gekleed als dakloze naar een prijzengala komen', lachte gastheer Stephen Fry met Jenny Beavan, toen die, gehuld in een wit t-shirt en een zwarte leren jas, haar BAFTA voor beste kostuumontwerper in ontvangst kwam nemen voor haar verdienste in Mad Max: Fury Road. Vele gebruikers waren niet met die uitspraak opgezet en reageerden verontwaardigd. 'Aan de tragische figuren die denken dat Jenny Beavan een dakloze noemen een belediging was: ze is een goede vriendin van mij en ze snapt het', diende Fry hen van antwoord.Maar toen de sfeer op Twitter ook na die tweet grimmig bleef, schreef Fry een veel minder beschaafd bericht - waarin het f-woord primeerde, zie onderstaande foto - en gaf hij er enkele ogenblikken later de brui aan op Twitter. Sindsdien is zijn account niet meer beschikbaar. Gelukkig voor Fry vinden heel wat Twitteraars dat dergelijke grappen wél moeten kunnen, en heeft presentator Jonathan Ross al een oproep gedaan om Fry terug online te krijgen. Jelle Geuns