Volgens de politie van Los Angeles werd Garry Shandling door de brandweer naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleden is. Wat precies de medische urgentie was, werd niet gepreciseerd maar volgens entertainmentsite TMZ ging het om een hartaanval.

Shandling, geboren in Chicago, werkte als stand-up comedian, en maakte geregeld zijn opwachting in The Tonight Show, toen nog met presentator Johnny Carson, die hij ook enkele keren verving.

Tussen 1986 en 1990 kreeg hij een eigen praatprogramma op Showtime, It's the Garry Shandling Show - een parodie op de klassieke praatshow.

Dat concept verfijnde hij met The Larry Sanders Show, uitgezonden tussen 1992 en 1998 op HBO. De talkshow was fictief, maar met echte gasten, met Shandling als de excentrieke, vaak verliefde gastheer en met Jeffrey Tambor als zijn niet minder excentrieke sidekick. De kijkers kregen vooral de spanningen en machinaties achter de schermen te zien. De show was een voorloper van Curb your Enthusiasm of 30 Rock.

Shandling presenteerde vijf keer de Grammy en Emmy Awards tussen 1990 en 2004 en zou verschillende keren het aanbod hebben afgewezen om David Letterman te vervangen in diens echte talkshow.

Shandlings collega's drukken hun verdriet en medeleven uit via de sociale media. Zo noemde Ricky Gervais hem op Twitter "een van de meest invloedrijke comedians van deze generatie".

'No flipping' - niet zappen, de catchphrase van The Larry Sanders Show, kreeg na het overlijden van Shandling een nieuw leven op Twitter.

(Belga/RR)

Volgens de politie van Los Angeles werd Garry Shandling door de brandweer naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleden is. Wat precies de medische urgentie was, werd niet gepreciseerd maar volgens entertainmentsite TMZ ging het om een hartaanval.Shandling, geboren in Chicago, werkte als stand-up comedian, en maakte geregeld zijn opwachting in The Tonight Show, toen nog met presentator Johnny Carson, die hij ook enkele keren verving.Tussen 1986 en 1990 kreeg hij een eigen praatprogramma op Showtime, It's the Garry Shandling Show - een parodie op de klassieke praatshow. Dat concept verfijnde hij met The Larry Sanders Show, uitgezonden tussen 1992 en 1998 op HBO. De talkshow was fictief, maar met echte gasten, met Shandling als de excentrieke, vaak verliefde gastheer en met Jeffrey Tambor als zijn niet minder excentrieke sidekick. De kijkers kregen vooral de spanningen en machinaties achter de schermen te zien. De show was een voorloper van Curb your Enthusiasm of 30 Rock.Shandling presenteerde vijf keer de Grammy en Emmy Awards tussen 1990 en 2004 en zou verschillende keren het aanbod hebben afgewezen om David Letterman te vervangen in diens echte talkshow. Shandlings collega's drukken hun verdriet en medeleven uit via de sociale media. Zo noemde Ricky Gervais hem op Twitter "een van de meest invloedrijke comedians van deze generatie".'No flipping' - niet zappen, de catchphrase van The Larry Sanders Show, kreeg na het overlijden van Shandling een nieuw leven op Twitter.(Belga/RR)