Knack Focus maakt elke maand een eigenzinnige selectie uit de films en series die te zien zullen zijn op de kanalen van Prime of Rio van Telenet. Abonnees van de betaalzenders kunnen de selectie terugvinden in de Telenet-tv-theek onder Prime à la Carta of Rio à la Carte onder de hoofding 'De keuze van Knack Focus'. Volg de gids!

Marina

Vanaf 11/10 op Prime, vanaf 12/10 in Rio in de tv-theek

Van diepe mijnschachten naar de top van de hitparade: de jeugd van Rocco Granata leest als een sprookje. Een gegeven dat Stijn Coninx met een romantiserende fifties-feel, een oubollige beeldvoering en dito karikaturen in de verf zet.

Before Midnight

Vanaf 19/10 op Prime, vanaf 20/10 in Rio in de tv-theek

Achttien jaar na hun onenightstand in Wenen en negen na hun tweede ontmoeting in Parijs, treffen we Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy) - inmiddels getrouwd - aan in Griekenland. Ook hier raken ze niet uitgepraat over liefde en leed, leven en dood.

The Counselor

Vanaf 31/10 op Prime, vanaf 1/11 in Rio in de tv-theek

Ridley Scott en Cormac McCarthy sloegen de handen in elkaar voor dit in vitriool gedrenkte verhaal over een (heel erg) fout gelopen drugsdeal. Een intense neonoir met een sterrencast (Fassbender, Bardem, Pitt, Cruz, Diaz) en een straf staaltje soloseks.

Rush

Vanaf 5/10 op Prime, vanaf 6/10 in Rio in de tv-theek

Funky seventiesfilm over de rivaliteit tussen James Hunt (Chris Hemsworth) en Niki Lauda (Daniel Brühl) op en naast het Formule 1- circuit. Een blitse beeldvoering en snedig montagewerk schakelen dit raceverhaal naar een hogere versnelling.

La vie d'Adèle

Vanaf 26/10 op Prime, vanaf 27/10 in Rio in de tv-theek

Ontroerend en met naturel vertolkt verhaal over de liefde tussen een scholiere (Adèle Exarchopoulos) en een iets oudere kunststudente (Léa Seydoux). Van ontluikende liefde tot hoogoplopende emoties: Abdellatif Kechiche brengt elke fase intiem en energiek in beeld. Gouden Palm van 2013.

Man of Steel

Vanaf 3/10 op Prime, vanaf 4/10 op Rio in de tv-theek

Zoveelste reboot van de Supermanfranchise, waarin Henry Cavill zich in het blauw-rode maillot hijst. Geen camp zoals weleer, maar eerder ernstige bombast (Snyder meets Nolan, wat wil je) met een fanatieke vertolking van Michael Shannon als Zod.

Byzantium

Vanaf 23/10 op Prime, vanaf 24/10 in Rio in de tv-theek

Ierse beeldenstormer Neil Jordan focust op de 'vamp' in 'vampierenfilm' en tekent voor een stijlvol en sensueel huiversprookje waarin de ondode Clara (Gemma Arterton) zich ontfermt over haar jongere zusje (Saoirse Ronan) en een Brits kusthotel omvormt tot een exotisch bordeel.

Boardwalk Empire - seizoen 5

Vanaf 2/10 op Prime en in Rio in de tv-theek

Start van het laatste seizoen over het wel en wee van Nucky Thompson (Steve Buscemi), de (fictieve) onderkoning van Atlantic City tijdens de jaren twintig. Alle losse eindjes worden vakkundig aan elkaar geknoopt, en met een tagline als 'No one leaves quietly' zitten we gebeiteld voor een helse eindspurt.

Copper - seizoen 2

Vanaf 1/10 op Prime en in de tv-theek

Dankzij Scorsese's Gangs of New York (2002) kregen we al een idee van het leven rond de Five Points in NYC tijdens de 19de eeuw. BBC America's voortijdig afgevoerde dramareeks maakt er geen vredigere plek van, maar gelukkig zijn er twee detectives en een arts om de misdaad een halt toe te roepen.

Thomas Van Loocke

MarinaVanaf 11/10 op Prime, vanaf 12/10 in Rio in de tv-theekVan diepe mijnschachten naar de top van de hitparade: de jeugd van Rocco Granata leest als een sprookje. Een gegeven dat Stijn Coninx met een romantiserende fifties-feel, een oubollige beeldvoering en dito karikaturen in de verf zet.Before MidnightVanaf 19/10 op Prime, vanaf 20/10 in Rio in de tv-theekAchttien jaar na hun onenightstand in Wenen en negen na hun tweede ontmoeting in Parijs, treffen we Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy) - inmiddels getrouwd - aan in Griekenland. Ook hier raken ze niet uitgepraat over liefde en leed, leven en dood.The CounselorVanaf 31/10 op Prime, vanaf 1/11 in Rio in de tv-theekRidley Scott en Cormac McCarthy sloegen de handen in elkaar voor dit in vitriool gedrenkte verhaal over een (heel erg) fout gelopen drugsdeal. Een intense neonoir met een sterrencast (Fassbender, Bardem, Pitt, Cruz, Diaz) en een straf staaltje soloseks.RushVanaf 5/10 op Prime, vanaf 6/10 in Rio in de tv-theekFunky seventiesfilm over de rivaliteit tussen James Hunt (Chris Hemsworth) en Niki Lauda (Daniel Brühl) op en naast het Formule 1- circuit. Een blitse beeldvoering en snedig montagewerk schakelen dit raceverhaal naar een hogere versnelling.La vie d'AdèleVanaf 26/10 op Prime, vanaf 27/10 in Rio in de tv-theekOntroerend en met naturel vertolkt verhaal over de liefde tussen een scholiere (Adèle Exarchopoulos) en een iets oudere kunststudente (Léa Seydoux). Van ontluikende liefde tot hoogoplopende emoties: Abdellatif Kechiche brengt elke fase intiem en energiek in beeld. Gouden Palm van 2013.Man of SteelVanaf 3/10 op Prime, vanaf 4/10 op Rio in de tv-theekZoveelste reboot van de Supermanfranchise, waarin Henry Cavill zich in het blauw-rode maillot hijst. Geen camp zoals weleer, maar eerder ernstige bombast (Snyder meets Nolan, wat wil je) met een fanatieke vertolking van Michael Shannon als Zod.ByzantiumVanaf 23/10 op Prime, vanaf 24/10 in Rio in de tv-theekIerse beeldenstormer Neil Jordan focust op de 'vamp' in 'vampierenfilm' en tekent voor een stijlvol en sensueel huiversprookje waarin de ondode Clara (Gemma Arterton) zich ontfermt over haar jongere zusje (Saoirse Ronan) en een Brits kusthotel omvormt tot een exotisch bordeel.Boardwalk Empire - seizoen 5Vanaf 2/10 op Prime en in Rio in de tv-theekStart van het laatste seizoen over het wel en wee van Nucky Thompson (Steve Buscemi), de (fictieve) onderkoning van Atlantic City tijdens de jaren twintig. Alle losse eindjes worden vakkundig aan elkaar geknoopt, en met een tagline als 'No one leaves quietly' zitten we gebeiteld voor een helse eindspurt.Copper - seizoen 2Vanaf 1/10 op Prime en in de tv-theekDankzij Scorsese's Gangs of New York (2002) kregen we al een idee van het leven rond de Five Points in NYC tijdens de 19de eeuw. BBC America's voortijdig afgevoerde dramareeks maakt er geen vredigere plek van, maar gelukkig zijn er twee detectives en een arts om de misdaad een halt toe te roepen.Thomas Van Loocke