Knack Focus maakt elke maand een eigenzinnige selectie uit de films en series die te zien zullen zijn op de kanalen van Prime of Rio van Telenet. Abonnees van de betaalzenders kunnen de selectie terugvinden in de Telenet-tv-theek onder Prime à la Carta of Rio à la Carte onder de hoofding 'De keuze van Knack Focus'. Volg de gids!

Warm Bodies

Vanaf 11/7 op Prime, vanaf 12/7 in Rio in de tv-theek

Verrassend optimistische zomromcom van Jonathan Levine, over een zombie die verliefd wordt op een menselijk meisje. Lijkt een rip-off van True Blood, van Twilight en van The Walking Dead, maar toch best genietbaar.

The Butler

Vanaf 13/7 op Prime, vanaf 14/7 in Rio in de tv-theek

Levendige, op feiten gebaseerde burgerrechtenbiopic van Lee Daniels, over een zwarte butler (Forest Whitaker) die in het Witte Huis voor acht Amerikaanse presidenten werkte.

Trance

Vanaf 14/7 op Prime, vanaf 15/7 in Rio in de tv-theek

Ingenieuze puzzelthriller van de Britse regisseur Danny Boyle, over een sexy psychologe (Rosario Dawson) die via hypnose moet zien te achterhalen waar de veilingmeester Simon (James McAvoy) een gestolen Rembrandt-schilderij heeft verstopt. Inception meets Trainspotting!

Kapringen

Vanaf 30/7 op Prime, vanaf 31/7 in Rio in de tv-theek

Deense actiethriller, geschreven en geregisseerd door Borgen-scribent Tobias Lindholm, over een vrachtschip dat door Somalische piraten wordt gekaapt.

The Normal Heart

Vanaf 20/7 op Prime, vanaf 21/7 in Rio in de tv-theek

Door Brad Pitt geproduceerd HBO-drama dat de opkomst van de aidsepidemie onder homo's in New York aankaart. Met Julia Roberts en Mark Ruffalo.

A Young Doctor's Notebook

Vanaf 2/7 op Prime, vanaf 3/7 in Rio in de tv-theek

Donkerkomische miniserie met John 'Don Draper' Hamm als een aan morfine verslaafde Russische plattelandsarts en Daniel 'Harry Potter' Radcliffe als diens jongere ik.

Californication - seizoen 7

Vanaf 13/7 op Prime

Start van het laatste seizoen van de komische reeks waarin schrijver en rokkenjager Hank Moody naarstig aan het scenario voor een televisiereeks pent terwijl een oude vriendin (Heather Graham) weer in zijn leven opduikt.

Dominion

Gloednieuwe bovennatuurlijke reeks over de strijd tussen de mensheid en een leger aartsengelen, gebaseerd op de fantasyfilm Legion (2010) van regisseur-scenarist Scott Stewart.

Real Humans - seizoen 2

Vanaf 4/7 op Prime, vanaf 5/7 in Rio in de tv-theek

Tweede seizoen van de Zweedse scifireeks - u leest het goed, géén krimi - over 'hublots': robotten die worden ingezet als arbeider, huishoudhulp, luxehoer en voor andere fraaie jobs. En die zo stilaan onvervangbaar worden.

The Leftovers

Vanaf 6/7 op Prime, vanaf 7/7 in Rio in de tv-theek

Het nieuwe geesteskind van Lost-schrijver Damon Lindeloff, over een groepje achtergebleven mensen die hun levens weer proberen op te bouwen na een reeks mysterieuze verdwijningen.

Warm BodiesVanaf 11/7 op Prime, vanaf 12/7 in Rio in de tv-theek Verrassend optimistische zomromcom van Jonathan Levine, over een zombie die verliefd wordt op een menselijk meisje. Lijkt een rip-off van True Blood, van Twilight en van The Walking Dead, maar toch best genietbaar. The ButlerVanaf 13/7 op Prime, vanaf 14/7 in Rio in de tv-theek Levendige, op feiten gebaseerde burgerrechtenbiopic van Lee Daniels, over een zwarte butler (Forest Whitaker) die in het Witte Huis voor acht Amerikaanse presidenten werkte. TranceVanaf 14/7 op Prime, vanaf 15/7 in Rio in de tv-theekIngenieuze puzzelthriller van de Britse regisseur Danny Boyle, over een sexy psychologe (Rosario Dawson) die via hypnose moet zien te achterhalen waar de veilingmeester Simon (James McAvoy) een gestolen Rembrandt-schilderij heeft verstopt. Inception meets Trainspotting!KapringenVanaf 30/7 op Prime, vanaf 31/7 in Rio in de tv-theekDeense actiethriller, geschreven en geregisseerd door Borgen-scribent Tobias Lindholm, over een vrachtschip dat door Somalische piraten wordt gekaapt.The Normal HeartVanaf 20/7 op Prime, vanaf 21/7 in Rio in de tv-theek Door Brad Pitt geproduceerd HBO-drama dat de opkomst van de aidsepidemie onder homo's in New York aankaart. Met Julia Roberts en Mark Ruffalo.A Young Doctor's NotebookVanaf 2/7 op Prime, vanaf 3/7 in Rio in de tv-theek Donkerkomische miniserie met John 'Don Draper' Hamm als een aan morfine verslaafde Russische plattelandsarts en Daniel 'Harry Potter' Radcliffe als diens jongere ik.Californication - seizoen 7Vanaf 13/7 op Prime Start van het laatste seizoen van de komische reeks waarin schrijver en rokkenjager Hank Moody naarstig aan het scenario voor een televisiereeks pent terwijl een oude vriendin (Heather Graham) weer in zijn leven opduikt. DominionGloednieuwe bovennatuurlijke reeks over de strijd tussen de mensheid en een leger aartsengelen, gebaseerd op de fantasyfilm Legion (2010) van regisseur-scenarist Scott Stewart. Real Humans - seizoen 2Vanaf 4/7 op Prime, vanaf 5/7 in Rio in de tv-theek Tweede seizoen van de Zweedse scifireeks - u leest het goed, géén krimi - over 'hublots': robotten die worden ingezet als arbeider, huishoudhulp, luxehoer en voor andere fraaie jobs. En die zo stilaan onvervangbaar worden. The LeftoversVanaf 6/7 op Prime, vanaf 7/7 in Rio in de tv-theek Het nieuwe geesteskind van Lost-schrijver Damon Lindeloff, over een groepje achtergebleven mensen die hun levens weer proberen op te bouwen na een reeks mysterieuze verdwijningen.