Op 11 februari 2000, dag op dag (hebt u hem?) twintig jaar geleden, zond Canvas de eerste aflevering van In de gloria uit. Een nieuwe acteerstijl, een nieuw soort humor, een nieuwe generatie tv-makers: In de gloria introduceerde een nieuw soort Vlaanderen op televisie.

Van de bompa die in zijn broek doet bij het benjispringen tot de slaande burenruzie over een lelijke tuinkabouter: de sketches uit In De Gloria hebben niet alleen de Vlaamse humor hertekend, maar ook een rist slagzinnen in ons taalgebruik geïnjecteerd. Dit zijn de 10 absolute klassiekers.

1. 'Alles is vol'

2. 'We gaan hem VERNEDEREN'

3. 'Raymond kan het niet aan'

4. 'Goeie vrienden komen langs de achterdeur'

5. 'Dag dagtrippers van het eerste uur'

6. 'In de poep'

7. 'Den draad, hé, Harry, den draad'

8. 'Een kleine moeite voor Vermaelens Projects, betekent misschien een wereld van verschil'

9. 'Elk zinne g'ndag'

10. 'Hallo, televisie!'

Op 11 februari 2000, dag op dag (hebt u hem?) twintig jaar geleden, zond Canvas de eerste aflevering van In de gloria uit. Een nieuwe acteerstijl, een nieuw soort humor, een nieuwe generatie tv-makers: In de gloria introduceerde een nieuw soort Vlaanderen op televisie. Van de bompa die in zijn broek doet bij het benjispringen tot de slaande burenruzie over een lelijke tuinkabouter: de sketches uit In De Gloria hebben niet alleen de Vlaamse humor hertekend, maar ook een rist slagzinnen in ons taalgebruik geïnjecteerd. Dit zijn de 10 absolute klassiekers. 1. 'Alles is vol'2. 'We gaan hem VERNEDEREN' 3. 'Raymond kan het niet aan'4. 'Goeie vrienden komen langs de achterdeur'5. 'Dag dagtrippers van het eerste uur'6. 'In de poep'7. 'Den draad, hé, Harry, den draad'8. 'Een kleine moeite voor Vermaelens Projects, betekent misschien een wereld van verschil'9. 'Elk zinne g'ndag'10. 'Hallo, televisie!'