De internetreeks "The Social House", waarin Vlaamse influencers een tijdje samenleven in een vakantiehuis, stopt helemaal. Het productiehuis Wünderbaar zegt dat de deelnemers doodsbedreigingen kregen en dat vrijdag vuurwerkpijlen werden afgevuurd op het huis.

Op de televisiezender BVN - kort voor 'het Beste van Vlaanderen en Nederland' - gericht op Nederlandstaligen in het buitenland, zullen vanaf juli geen Vlaamse programma's meer te zien zijn. De VRT zet de samenwerking met de Nederlandse openbare omroep NPO stop, na een beslissing van minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). De bedoeling is dat de VRT een 'waardevol en degelijk online alternatief' uitwerkt voor Vlamingen in het buitenland.

Lieven Van Gils zal vanaf 2 september de brede verslaggeving en duiding rond films, series en de fictiesector bij VRT NWS voor zijn rekening nemen. Hij neemt in die nieuwe rol de fakkel over van Ward Verrijcken, die in het najaar van 2020 overleed.

In juli zal het tien jaar geleden zijn dat de Britse zangers Amy Winehouse op 27-jarige leeftijd overleed. Haar moeder Janis wil in de nieuwe BBC-documentaire '10 Years On' een inkijk geven in het privéleven van de zangeres. 'Ik heb niet het gevoel dat de wereld de echte Amy kent, de vrouw die ik grootgebracht heb', aldus de vrouw.

Uit het magazine
Kristof Dalle

Na de opnames van Beau Séjour 2, dat zondag aan zijn laatste aflevering toe is, wou Titus De Voogdt zich nog eens een jaar op theater toeleggen. Daar besliste die Spaanse griep van de Aldi helaas anders over. Gelukkig is zijn materiaalkoffer goedgevuld. 'Ik heb de wereld het afgelopen jaar wat buitengesloten. Dat klinkt misschien egoïstisch en geprivilegieerd, maar het is van moetens.'