De Amerikaanse acteur Kevin Spacey moet ongeveer 31 miljoen dollar (circa 27,6 miljoen euro) betalen aan het productiehuis van 'House of Cards', de serie waarin hij de hoofdrol vertolkte tot hij werd beschuldigd van seksueel overschrijdend verdrag en werd ontslagen. Dat blijkt uit juridische documenten die gisteren vrijgegeven werden. Dat melden Amerikaanse media.

Het VTM-programma 'Da's Liefde' van productiehuis Shelter heeft in New York geen Internationale Emmy Award gewonnen. In de categorie 'niet-gescript entertainment' ging de prijs naar het Verenigd Koninkrijk.

De uitreiking van de Music Industry Awards (MIA's) kent volgend jaar een dubbele editie, waarin zowel 2020 als 2021 aan bod komt. Dat hebben de organisatoren VRT en VI.BE vandaag meegedeeld. Er komt ook een nieuwe Week van de Belgische muziek.

De genomineerden voor de Oorkondes 2021, de eerste Vlaamse podcastprijzen, zijn woensdag bekendgemaakt. Een professionele jury onder leiding van comedian Wouter Deprez boog zich over 255 Vlaamse podcasts en selecteerde uiteindelijk in vijf categorieën (Inzicht, Story, Nieuws, Cultuur en Talk) telkens zes genomineerden.