Na vijf jaar radiostilte brengt het superduo The Kills, bestaande uit zangeres Alison Mosshart en gitarist Jamie Hince, een nieuw album uit genaamd Ash & Ice. De plaat komt deze zomer uit op 3 juni. Ash & Ice is het vijfde studioalbum van de groep. Gelijktijdig met de bekendmaking van het nieuwe album lossen The Kills hun clip van de single Do It to Death.

Voor Ash & Ice hebben de twee besloten af te stappen van hun familiaire omgeving. In tegenstelling tot hun vorige releases, die grotendeels zijn opgenomen en geschreven in hun vertrouwde studio Key Club, is het album dit keer voornamelijk opgenomen in het wereldbekende Electric Lady Studios.

Vertragingen

Het langverwachte album liep vertragingen op door de operaties die Hince moest ondergaan aan zijn hand. De gitarist leerde opnieuw gitaar spelen met permanent beschadigde vingers. Om inspiratie op te doen, boekte Hince een soloreis met de beruchte Trans-Siberian Express. Mosshart daarentegen - eveneens de zangeres van supergroep The Dead Weather - bleef in Tennessee om zich te concentreren op de teksten.

De nieuwe single Do It to Death van The Kills kan onderaan beluisterd worden.

(JG)

Na vijf jaar radiostilte brengt het superduo The Kills, bestaande uit zangeres Alison Mosshart en gitarist Jamie Hince, een nieuw album uit genaamd Ash & Ice. De plaat komt deze zomer uit op 3 juni. Ash & Ice is het vijfde studioalbum van de groep. Gelijktijdig met de bekendmaking van het nieuwe album lossen The Kills hun clip van de single Do It to Death.Voor Ash & Ice hebben de twee besloten af te stappen van hun familiaire omgeving. In tegenstelling tot hun vorige releases, die grotendeels zijn opgenomen en geschreven in hun vertrouwde studio Key Club, is het album dit keer voornamelijk opgenomen in het wereldbekende Electric Lady Studios. VertragingenHet langverwachte album liep vertragingen op door de operaties die Hince moest ondergaan aan zijn hand. De gitarist leerde opnieuw gitaar spelen met permanent beschadigde vingers. Om inspiratie op te doen, boekte Hince een soloreis met de beruchte Trans-Siberian Express. Mosshart daarentegen - eveneens de zangeres van supergroep The Dead Weather - bleef in Tennessee om zich te concentreren op de teksten.De nieuwe single Do It to Death van The Kills kan onderaan beluisterd worden.(JG)